beQpress
Pressmeddelanden
Annehem: Annehem Fastigheter förvärvar hyresrättsprojekt med sammanlagt 150 lägenheter 

Annehem Fastigheter förvärvar hyresrättsprojekt med sammanlagt 150 lägenheter

Annehem Fastigheter har tecknat ett avtal med Peab om förvärv av två hyresrättsprojekt med totalt 150 hyreslägenheter i Malmö och Göteborg. Det underliggande fastighetsvärdet är 385 MSEK och tillträde är beräknat till 2022 och 2024.

I Göteborg byggs hyresfastigheten i anslutning till Annehem Fastigheters kommersiella fastighet Partille Port och omfattar 90 lägenheter. Fastigheten i Malmö kommer att omfatta 60 lägenheter. Fastigheterna, som utgör 8 000 kvm kommer att miljöanpassas med Svanenmärkning, vilket ytterligare stärker bolagets miljöprofil. Förvärvet är ett steg i Annehems strategi att genom förvärv fortsätta att diversifiera sin fastighetsportfölj.

"Vi är glada över att genom det här avtalet förvärva våra första bostadsfastigheter. Förvärvet är en del i vår strategi att utöka beståndet inom bostadsfastigheter och samhällfastigheter för att ytterligare diversifiera vår fastighetsportfölj.", säger Jörgen Lundgren, VD för Annehem Fastigheter.

Hyresfastigheterna är belägna i nära anslutning till det befintliga beståndet och stärker därmed den geografiska positioneringen och möjliggör att befintlig förvaltningsorganisation kan användas.

För mer information, vänligen kontakta:

Jörgen Lundgren, VD för Annehem Fastigheter | +46 76-843 05 08 | [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Annehem Pressrelease 2020-10-29.pdf

Annehem är ett fastighetsbolag med primär inriktning på den nordiska marknaden. Bolaget har sitt säte i Ängelholm på Bjärehalvön i Skåne. Koncernledningen utgår från Ulriksdal utanför Stockholm. En stor del av bolagets fastighetsbestånd är beläget i storstadsområden i Sverige, Norge och Finland. Läs mer på www.annehem.se

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.