beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Confidence avyttrar distributionsverksamheten 
beQuoted nyhetsbrev 16 juli 2008
Confidence avyttrar distributionsverksamhet
- Samtidigt breddas orderböckerna

Confidence får utökat förtroende från Sveriges kommuner och de förbättrar sin position inom kärnsegmentet Hotel och Hospitality. Samtidigt som företaget växer så har det genomförts en omfördelning och effektivisering av ledningen.

Distributionsverksamheten avyttras
Distributionsverksamheten i Confidence Intelligent Access har sålts till EET Nordic som Confidence samtidigt tecknar ett samarbetsavtal med. 

- Avtalet säkrar ett produktflöde för hela koncernen samtidigt som vi får tillgång till en internationell distributör med stor logistikkapacitet och ett större produktsortiment. Vi kommer nu få tillgång till större lager, kortare ledtider, nya produkter och snabbare produktflöden, berättar vd Fredrik Hiort och fortsätter:

- Vi kan nu fokusera på vår kärnverksamhet, vilken är systemintegration av säkerhetslösningar. Det här är inte första gången vi koncentrerar verksamheten. Sen tidigare har vi ett samarbete med Relacom som innebär att de sköter våra installationer. Det har fungerat utmärkt.

Confidence fyller ut orderböckerna
Lydmar Hotel, Tott Resort Visby och Hilton Stockholm Slussen har valt att uppgradera sina säkerhetssystem. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till cirka 5 miljoner kronor.

Göteborgs Stads idrotts- och föreningsförvaltning har tecknat avtal med Confidence och beställt systemet Entry Event för utbyggnad av entré och kassa i 13 av stadens sim- och ishallar. Även Huddinge Stad och Helsingborgs Stad har lagt beställningar på systemet.

Förbättrad försäljningsposition
Att ett antal referenskunder nu använder Confidence egendesignade säkerhetslösningar menar marknadschef Mats Wahlgren är en styrka i bolagets fortsatta kundkommunikation:

- Det är nu mycket lättare för oss att visa kunderna hur våra kompletta säkerhetssystem fungerar och hur de kan höja lönsamheten för kunden. Det kan vi visa nu när vi har ett flertal kundreferenser att hänvisa till.

Effektivisering i ledningen
För att effektivisera verksamheten och öka utnyttjandet av ledningens kompetens har bolaget genomfört en del strukturella förändringar:

- I och med att försäljningen av våra större integrerade säkerhetssystem nu rullat igång på allvar så kände vi ett behov av att ha en övergripande hand på produktions- och leveranssidan, säger Mats Wahlgren.

Fredrik Hiort af Ornäs tar över ansvaret som vd i Confidence Sweden parallellt med sitt uppdrag som koncernchef och vd i Confidence International. Anders Kullberg, som tidigare var vd för Confidence Sweden, tar över som produktions- och leveranschef i Confidence Sweden.

Patrik Frithiof, som tidigare var VD för Confidence Intelligent Access, tar över som ny försäljningschef för Confidence Sweden.

Ojämnt orderflöde ska rättas till
Större komplexa säkerhetslösningar tar mer tid i anspråk, både vid försäljning och installation. För att minska ledtiderna och tidsförlusterna har säljkåren fått en ny inriktning:

- Vi säljer samma system som tidigare men vi börjar med att sälja in basen för att sedan successivt bygga på med resten, berättar Mats Wahlgren.

De skalbara systemen gör det även möjligt för Confidence att överbrygga olika plattformar och teknikgenerationer:

- Många företag sitter idag med väldigt gamla system. Att byta ut ett helt system görs inte över en natt. I och med att vi kan både gamla och nya system har vi en fördel. Vi kan erbjuda skalbara system som kan integreras med de gamla och de nya.

Första kvartalet 2008
Kärnverksamheten fortsätter att utvecklas positivt, men med en viss avmattning under det första kvartalet 2008. 

      • Omsättning 30,6 Mkr (34,4)
      • Resultat efter finansnetto 0,2 Mkr (-0,2)
      • Vinst per aktie: 0,00 kr (0,00)

- I och med de långa ledtider som uppstår vid försäljning och installation av våra större säkerhetslösningar har omsättningen förskjutits något. Vi jobbar på att bli mer tidseffektiva, berättar Mats Wahlgren.

Första kvartalets siffror pekar på en årsomsättning på drygt 135 miljoner kronor för helåret 2008. Confidence mål på en omsättning på 500 miljoner kronor under år 2010 ligger fast. Räknat på dagens omsättningsnivå innebär det en årlig omsättningstillväxt på närmare 100 procent de kommande två åren.

De senaste 3 åren har omsättningen gått från 20 miljoner till 130 miljoner, motsvarande över 500 procent. Tillväxten har skett både organiskt och genom förvärv. Under 2006 och 2007 har två betydande nedskrivningar av engångskaraktär gjorts. De har båda kopplingar till tidigare förvärv och har gjorts i syfte till att ytterligare renodla verksamheten för att lägga grund för god lönsamhet och tillväxt.

Antalet utestående aktier uppgår till 169.196.000. Räknat med en börskurs på 0,42 kronor ger det ett börsvärde på 71 miljoner kronor.

Arbetet med att reducera de omsättningshämmande ledtiderna, liksom avyttringen av distributionsverksamheten, ser beQuoted som kloka steg mot en mer trimmad och renodlad kärnverksamhet. Målet är siktat och Confidence har nu lämnat startbanan.

JOHAN FALK
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Confidence:
» Ny detaljhandelstjänst från TeliaSonera skapar affärsmöjligheter för Confidence
» Confidence sätter nya mål för tillväxten
» Sälj i fokus hos Confidence
» Mycket är på gång i Confidence
» Confidence växer med Sony
» Tre viktiga affärshändelser i Confidence
» Förvärven bakom Confidence försäljningsökning
» Nyemissionen i Confidence övertecknades
» Bill Gates förebild för nya Confidence

 
 
Marknadsplats
NGM
 
 
 


Fredrik Hiort af Ornäs
VD Confidence International/Sweden

 
 
 
- Vi har nu
avyttrat vår distributionsverksamhet inom Confidence Intelligent Access till EET Nordic. Genom detta kan vi fokusera verksamheten till det vi gör bäst, systemintegration.

 
 
 
Nya Referenskunder som använder Confidence säkerhetslösningar har lett till en förbättrad försäljningsposition.
 
 
 
 
Relacom ger Confidence rikstäckande sälj- och installationskapacitet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Confidence arbetar aktivt med att minska ledtider och tidsförluster.
 
 
 
 
Omsättningen har utvecklats positivt över de senaste 3 åren. Däremot har resultatet inte hängt med.
 

 
 
 
  
Nu ligger fokus på att få ned ledtiderna för de större säkerhetssystemen, genom detta ska ett jämnare orderflöde och en stabil omsättningstillväxt skapas. 
 
 
 
Det i majoritet största geografiska affärsområdet är fortfarande Sverige.
 

 
England står
fortfarande för en betydande del av omsättningen, och Confidence plan är att ta ytterligare marknadsandelar.
 

 

Nästa händelse
2008-08-27
Delårsrapport Q2 2008

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

   
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig