beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Unlimited Travel Group justerar upp prognosen efter förvärv 
beQuoted nyhetsbrev 1 februari 2008
Unlimited Travel Group justerar upp prognosen efter förvärv
- Höga vinstmarginaler i de två senaste förvärven, Världens Resor och Eventyr

Unlimited Travel Group (UTG) äger idag åtta researrangörer såsom exempelvis Västindienspecialisten, Birdie Golf Tours och Ski Unlimited. Kännetecknande för UTG-koncernen är att de arbetar med hög personlig service och ett högt kunskapsinnehåll, vilket genererar nästan dubbelt så höga marginaler som branschsnittet.

Hög aktivitet
UTG listades på First North för ett drygt år sedan, i december 2006, och omsatte vid den tidpunkten omkring 100 miljoner kronor. Inför noteringen uttalade bolaget ett mål om att nå en rullande omsättning på 300 miljoner kronor under räkenskapsåret 2008 / 2009.

Detta nåddes redan i september 2007. Det var alltså är mer än ett år tidigare än förväntat. Samtidigt justerades prognosen upp, se beQuoted nyhetsbrev nr 42 2007.

De senaste två förvärven, Världens Resor och Eventyr, har båda höga vinstmarginaler. När 75 procent av Världens Resor förvärvades den 29 januari i år justerades prognosen upp ytterligare en gång.

Koncernen räknar nu med att på rullande 12-månadersbasis omsätta 325 miljoner kronor. Under samma period räknar man med att göra ett EBITA-resultat (rörelseresultat exklusive goodwillavskrivningar) på 16 miljoner kronor. Prognosen är en uppjustering från 13 miljoner kronor.

Tillväxten är urstark
Researrangören UTG befinner sig i en tillväxtfas. Den genomsnittliga årliga tillväxttakten har legat runt 40 procent de senaste tre åren.

beQuoted ser flera faktorer som inverkar gynnsamt på bolaget:

  • Större pensionsavgångar är att vänta med personer med god disponibel inkomst
     
  • Fritidsresandet ökar stadigt och det ställs högre krav på researrangörer att kunna erbjuda exotiska resemål med hög upplevelsefaktor och uppfinningsrikedom

Bransch i förändring
Resebranschen är starkt fragmenterad och är inne i en konsolidering där UTG på ett tydligt sätt tagit taktpinnen. Företaget har med sina fyra förvärv på tolv månader visat att de är kapabla att genomföra sin förvärvsstrategi.

Förvärven har dessutom skett till attraktiva värderingar. I takt med att ytterligare researrangörer köps upp kan företaget dra nytta av kostnadsfördelar, korsförsäljning och en mer avancerad produktmix

beQuoted anser att aktien har mer att ge
Den uppjusterade prognosen innebär att UTG kommer att nå en vinst efter skatt på 3,40 kronor per aktie. I beräkningen har vi lagt tillbaka beräknade avskrivningar av goodwill, för att få jämförelse med andra börsnoterade bolag som rapporterar enligt IFRS-reglerna.

P/e-talet för 2008 ligger därmed under 7, vid aktiekurs om 23 kronor.

Vi anser att med den starka tillväxten och de fina marginalerna borde UTG värderas som ett tillväxtbolag. Med andra ord borde p/e-talet ligga över 10, inte minst mot bakgrund av att genomsnittet på börsen ligger på p/e 12,6. Att UTG dessutom visat sig vara ett pålitligt bolag som inte bara levererar vad de lovat utan också justerar upp sina prognoser försämrar inte bilden.

Vi nöjer oss i denna kortanalys med att konstatera att om aktien ska värderas till p/e 10 ska börskursen upp till 34 kronor. Skulle den värderas som börssnittet skulle en motiverad kurs vara 43 kronor. Jämfört med dagens aktiekurs på 23 kronor ser vi därmed en betydande kurspotential.

THOMAS LINDGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Unlimited Travel Group:
» Unlimited Travel Group ser nya attraktiva segment
» Unlimited Travel Group genomför en spännande resa

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 

 
Johan Schilow
VD Unlimited Travel Group

 
 
 
Unlimited Travel Group äger åtta researrangörer.
 
Bra marginaler erhålls genom hög personlig service och ett högt kunskapsinnehåll.
 
 
 

 
Världens Resor arrangerar gruppresor till 33 olika länder.
 
 

 
Fler resenärer förväntar sig exotiska resemål med hög upplevelsefaktor.
 
Resorna till Tibet går över höga pass, förbi sjöar och glaciärer.
 
 
Nästa händelse
2008-02-22
Delårsrapport
 
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig