beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Ny detaljhandelstjänst från TeliaSonera skapar affärsmöjligheter för Confidence 
beQuoted nyhetsbrev 22 januari 2008
Ny detaljhandelstjänst från TeliaSonera skapar affärsmöjligheter för Confidence

Confidence International ökar närvaron på butiksmarknaden via avtal med TeliaSonera och Svensk Handel. Införandet av den nya chipbaserade betalkortsstandarden EMV skapar affärsmöjligheter för Confidence genom TeliaSoneras nya kommunikationslösning Telia Betal.

Telia Betal skapar mervärden för Svensk Handel
Confidence International kommer genom samarbetet erbjuda integrerade säkerhetslösningar för kunder till TeliaSoneras bredbandstjänst Telia Betal.

Med detta menas att man kan ansluta IP-baserad kameraövervakning och annan larmutrustning som Confidence erbjuder genom TeliaSoneras kommunikationslösning. Genom detta får kunden tillgång till säkerhetslösningarna långt utanför butiken.

Till exempel kan bilder från nätverkskameror överföras via Telia Betal direkt till butiksägaren eller till en professionell larmcentral. Samarbetet med TeliaSonera kan skapa nya affärsmöjligheter för Confidence erfar beQuoted från TeliaSonera:

- Telia Betal är en enkel och säker tjänst där kunden kan koppla in sin kortläsare, dator, övervakningskamera och annan larmutrustning, säger Patrik Ugander, ansvarig för företagsförsäljning bredband på TeliaSonera i Sverige.

- Confidences lösningar och kompetens inom säkerhet kompletterar vårt erbjudande och gör det ännu mer attraktivt. Att erbjuda säkerhetslösningar från Confidence i Telia Betal är första steget i vårt samarbete och det kommer att öppna för fler samarbetsprojekt längre fram.

Chipbaserade betalsystem skapar behov av nyinvesteringar
Den nya betalkortsstandarden EMV är en standard för betalkort där ett chip ersätter magnetremsan. EMV står för Europay, MasterCard och VISA, som var kortföretagen bakom standarden. Denna nya standard skapar behov av nya betalterminaler och betalsystem. Kortutgivarna i Sverige har eller kommer under 2008 ersätta alla magnetspårskort med Chipkort.

Anledningen till att det börja hända saker i kortbranschen är att det internationella kortregelverket ändrades under 2005 då ansvaret för bedrägliga transaktioner lades på kortutgivaren och kortinlösaren. Detta innebär att kortföretagen har ett stort intresse av att de nya säkrare systemen införs så fort som möjligt. 


Rikstäckande på butiksövervakning
Behovet av nya betalterminaler skall ge ökade affärsandelar för Telia Betal som är anpassat efter de nya generationernas betalterminaler.

Genom detta kan Confidence i sin tur öka sin försäljning till företag inom svensk handel där man nu har möjlighet att nå en mycket stor marknad.

Då Confidence nya kunder inom Svensk Handel finns över hela landet blir partneravtalet med Relacom en mycket viktig pusselbit i företagets utveckling:

- Relacom har cirka 600 personer som innehar den spetskompetensen som krävs att installera våra IP-baserade säkerhetssystem och kommunikationstjänster. Det gör oss rikstäckande, berättar Confidence marknadschef Mats Wahlgren för beQuoted.

Teknisk säkerhet är en av fyra funktioner i Telia Betal
Telia Betal har rent tekniskt fyra separata portar för olika behov. Dessa är kortbetalning, säkerhetsaccess, internet samt en port som är reserverad för framtida kommunikation, exempelvis IP-telefoni.

Internetanslutningen är TeliaSonera själva leverantör för och när det kommer till betalningar har man ett samarbete med bland andra Babs och Point, som erbjuder kortterminaler.

När det gäller säkerhetsaccess är det Confidence som är samarbetspartner. Allt baseras kring den IP-teknologi som Confidence fokuserar på inom säkerhet.

Kameraövervakning på distans
Övervakningslösningen innebär att man installerar kameror som ansluts via Confidence IP-baserade systemlösning och anpassas enligt kundens önskemål. Systemlösningen består bland annat av en digital bildlagringsdator så kallad NVR (Netvork Video Recorder) och levererar inte bara bilder lokalt hos kunden utan kan även överföra dem direkt till en larmcentral.

På larmcentralen kan de omedelbart kan analyseras efter ett rån eller hot av professionella och utbildade larmoperatörer. Till exempel kan en överfallsknapp orsaka en visuell larmhändelse och starta den omedelbara bildöverföringen till larmcentralen.

- Fördelen med vår tekniska lösning är speciellt den höga bildkvaliteten och möjligheten för utbildad personal att direkt via dagens tekniska systemlösningar och tjänster upptäcka och verifiera rån och hotfulla situationer, förklarar Mats Wahlgren för beQuoted.

- Dessutom överför vår systemlösning parallellt med realtidsbilderna även bildsekvenser från sekunderna innan överfallsknapp tryckts in och bilduppkoppling etablerats, en så kallad "deja-vu applikation". På detta sätt kan operatören påkalla polis och väktare med omedelbar verkan, fortsätter han.

Tidigare har dålig kvalitet på bilder varit ett stort problem, något man fått höra både direkt från polisen och även från Statens Kriminaltekniska Laboratorium, SKL. Branschorganisationen Svensk Handel anordnade tillsammans med polisen och länsstyrelsen i Stockholms län samt Stöldskyddsföreningen ett seminarium om just detta i september 2007.

Relacom storägare i Confidence
Samarbetsavtalet med Relacom har förutom installationskapacitet även burit med sig att man fått Relacom som stor ägare i Confidence. Relacom är i sin tur ägt av investmentbolaget Altor. Den riktade emissionen på 10 miljoner B-aktier gav Relacom 6 procent av kapital och röster. Då man i rapporten för tredje kvartalet 2007 ser ett negativt kassaflöde och en relativt liten kassa kan det ha varit en lösning för att undvika minskad soliditet.

Försäljning och resultat tredje kvartalet 2007
För tredje kvartalet 2007 har Confidence presenterat följande siffror:

För tredje kvartalet isolerat:

      • Omsättning: 29,3 Mkr (14,1)
      • Resultat efter finansnetto: -2,8 Mkr (-1,2)
      • Resultat per aktie -0,02 Kr (0,00)

För januari till september 2007:

      • Omsättning: 95,4 Mkr (57,5)
      • Resultat efter finansnetto: -6,3 Mkr (1,1)
      • Resultat per aktie -0,04 Kr (0,01)

Bokslutet för helåret 2007 kommer den 20 februari 2008.

Fokus på försäljning och systemintegration börjar ge resultat
Confidence Internationals satsningar under föregående år på tillväxt och nya avtal har börjat ge resultat. Detta ser man inte bara på avtalet med TeliaSonera utan även på de andra avtal som kommunicerats under hösten. Frågan nu är bara när man når det positiva resultatet många väntar på, förhoppningsvis bör det inte dröja länge. 

På aktiemarknaden har aktien varit något av en besvikelse sedan den kraftiga uppgången fram till månadsskiftet september / oktober. Efter ett kursfall under höstens och vinterns börsoro ligger kursen nu på 0,50 kronor. Det ger i dagsläget ett marknadsvärde på strax under 85 miljoner kronor. Nu blir det upp till bevis som gäller för Confidence, inför bokslutskommunikén för 2007.

MARTIN STRÅHLE
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Confidence:
» Confidence sätter nya mål för tillväxten
» Sälj i fokus hos Confidence
» Mycket är på gång i Confidence
» Confidence växer med Sony
» Tre viktiga affärshändelser i Confidence
» Förvärven bakom Confidence försäljningsökning
» Nyemissionen i Confidence övertecknades
» Bill Gates förebild för nya Confidence


 
Marknadsplats
NGM
 
 


Fredrik Hiort af Ornäs
VD Confidence International

 
  
Samarbetet med TeliaSonera skall leda till ökade affärsmöjligheter.

 
 
 

 
- Telia Betal är en enkel och säker tjänst där kunden kan koppla in sin kortläsare, dator, övervakningskamera och annan larmutrustning.
  
 
Den nya
standarden EMV skapar behov av nya betalterminaler och betalsystem. 

 
 

  
Mer om EMV kan du läsa på den officiella hemsidan www.emvco.com.
 
 
Behovet
av nya betalterminaler ska ge Telia Betal och i sin tur Confidence ökade affärsandelar.
 
 
Confidence kan öka
sin försäljning till företag inom svensk handel.
 
 
 

Samarbetet med Relacom gör Confidence rikstäckande på butiksövervakning.
 
 
 
 
Telia Betal har fyra portar för olika behov:

• Kortbetalning
• Säkerhetsaccess
• Internet
• Framtida kommunikation
 
 
 
Bilderna från Confidence kameror levereras inte bara lokalt utan kan överföras direkt till en larmcentral.
 
 
 
Fördelen med Confidence lösning är den höga bildkvaliteten och möjligheten att direkt upptäcka hot.
 
 
Vikten av hög bildkvalitet är något som uppmärksammats både av polisen och Svensk Handel.
  
 
 
 
 
 
 
Relacom äger 10 miljoner aktier, vilket motsvarar 6 procent av kapital och röster i Confidence.
 
 
  
 
Relacom ägs i sin tur av investmentbolaget Altor.
 
 
 
 
 
 
 
 
Frågan är när man når det positiva kvartalsresultatet många väntar på.
 
 
 
 
Nu är det upp till bevis som gäller för Confidence, inför bokslutskommunikén för 2007.
 
  
 
 
 
 

Nästa händelse
2008-02-20
Bokslutskommuniké 2007

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig