beQpress
Pressmeddelanden
ASTG: VILLKOR I TIDIGARE OFFENTLIGGJORDA KONVERTIBELLÅN OCH REVERSLÅN 

VILLKOR I TIDIGARE OFFENTLIGGJORDA KONVERTIBELLÅN OCH REVERSLÅN

ASTG AB (publ) har två olika skulder som kan innebära emission av nya aktier. Dessa har tidigare offentliggjorts. ASTG AB (publ) offentliggör nu villkor som tidigare inte har offentliggjorts.

Konvertibellån.

ASTG AB (publ) har den 18 april 2018, i förslag till beslut om emission och konvertibla skuldförbindelser, angivit att varje konvertibel om, nominellt 500 000 kr, skall ge rätt att konverteras till maximalt 10 000 000 aktier. Om bolaget befinner sig i ett sådant läge att bolaget, på förfallodagen, inte kan lösa konvertibeln med likvid skall konvertibelägaren äga rätt att konvertera konvertibel till aktier motsvarande bolagets kvotvärde om, avrundat, 0,024 kr per aktie. En sådan konvertering skulle ge varje konvertibelägare rätt till 20 833 333 aktier. I konvertibellånet föreligger således en motsättning mellan det maximala antalet aktier som ska kunna konverteras och skrivningen i konvertibeln angående konvertering till kvotvärdet. Konvertering får begäras mellan den 17-31 december 2018.

Reverslån.

ASTG AB (publ) meddelar härmed att Bolaget den 11 juni 2018 slöt ett reversavtal med Lars-Otto Hylbo Förvaltnings AB. Avtalet ersatte ett tidigare konvertibellån. Reversen uppgår till ett penningbelopp om 7 500 000 kr med en månadsränta om 1 %.

I reversavtalet föreligger en bestämmelse innebärande att, för det fall ASTG AB (publ) inte kan lösa skulden med likvida medel, vid tiden för reversens förfall, ska en kvittningsemission kunna ske med 2 000 000 000 aktier till reversens innehavare, emissionskursen skall vara 0,00375 kr per aktie. Emissionskursen har förhandlats mellan bolaget och reversägaren i en sådan situation då andra kreditgivare inte fanns för bolaget vilket är anledning till emissionskursen.

24 september 2018 

FÖR YTTERLIGGARE INFORMATION, KONTAKTA:

David Svenn, tf VD
070-331 09 95
[email protected]

Denna information är sådan som ASTG AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 september 2018 kl. 08.30 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ASTG Pressreslease 2018-09-24.pdf

Om Advanced Stabilized Technologies Group AB

I ASTG ingår det helägda dotterbolaget AIMS AB.

ASTG AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa 4-axliga stabiliserande VSAT antenner för framförallt marina installationer. Bolaget driver dessutom utvecklingsprojekt baserade på C2SATs antennrobot. AIMS AB utvecklar och säljer avancerade tröghetssensorsystem, IMU'er som är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner.

Bolagets säte är i Stockholm.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.