beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Free2move lyssnar på marknaden 
beQuoted nyhetsbrev 14 december 2007
Free2move lyssnar på marknaden
- Lanserar nya produkter inom trådlös audio

Free2move utvecklar och säljer trådlösa produkter inom Bluetooth, WLAN och aktiv RFID. Den nya inriktningen mot trådlös audio ser ut att bära frukt. Mjukvaran Wireless Audio ska tillsammans med en ny hårdvaruplattform skapa ökad försäljning, något de nya avtal man tecknat redan vittnar om.

Trådlös audio är framtiden för Free2move
Som beQuoted tog upp i nyhetsbrev nr 40 2007 var Free2move i startgroparna för en ökad satsning inom området trådlös audio. Med nya produkter och avtal verkar satsningen fått en riktigt bra start. beQuoted har pratat med Per-Arne Wiberg, vd i Free2move Holding.

- Free2move ser trådlös audio som ett viktigt område för framtiden. Vi har under den senaste månaden redan fått order på denna typ av produkter till ett värde av 4 miljoner kronor. Vi spår en stark marknadsutveckling, särskilt på den amerikanska marknaden, berättar Per-Arne Wiberg.

Den nya hårdvaruplattformen som har lanserats ska öka marknadsandelarna inom trådlös audio.

Många användningsområden för trådlös audio
Trots att trådlös audio är vardagsmat för många, är tekniken fortfarande i en tillväxtfas. Ny förbättrad hårdvara kommer löpande och väldigt få användningsområden är fullt utnyttjade. En ny tillämpning av Free2moves trådlösa audioteknik är något som Per-Arne Wiberg, som även är teknikansvarig, kallar "MultiTalk".

- Det handlar om lösningar där många kan tala till många, användningsområden är till exempel på sportarenor och vid guidningar.

Det här är en teknik som ska lanseras under första halvåret 2008 och som företaget ser stor potential i.

- Vi har redan fått en första order och ser att marknaden utvecklas starkt för denna typ av produkt och användningsområde, berättar Per-Arne Wiberg.

Mindre andel Bluetooth i framtiden
I dagsläget har Free2move en övervikt av produkter inom Bluetoothområdet, men ser att andra teknologier kommer öka i framtiden. Bland dessa kan nämnas WLAN, Aktiv RFID och "MultiTalk" tekniken som är under utveckling.

- Det viktigaste för Free2move är inte vilken trådlös teknik man använder, det är att erbjuda produkter som underlättar för kunden att tillföra trådlös teknik i sina tillämpningar. Produkterna skall hålla hög kvalitet och vara användarvänliga, förtydligar Per-Arne Wiberg för beQuoted.

Företaget erbjuder även produkter där olika tekniker kombineras för att skapa en så flexibel produkt som möjligt. Ett bra exempel på detta är det nya avtalet med BluFi.

Nytt avtal med samarbetspartner visar på tillväxtpotential
Free2move har nyligen fått en beställning från företaget BluFi. Detta är en del av ett längre avtal där Free2move är huvudsaklig teknologileverantör. BluFi är ett expansivt företag inom kommunikation för restauranger och butiksmiljöer. BluFi är baserat i Australien men marknadsför sitt "Enterprise Mobility System" över hela världen. Free2move är den huvudsakliga leverantören av hårdvara och systemprogramvara i detta system.

- Vi ser fram emot en mycket stark tillväxt för BluFi vilket också innebär tillväxt för oss, berättar Per-Arne Wiberg.

Free2moves trådlösa teknik används för accesspunkter och handenheter för BluFis kommunikationssystem "Enterprise Mobility System". De accesspunkter man levererar kombinerar användandet av Bluetooth och WLAN, för att skapa en så komplett och konkurrenskraftig produkt som möjligt.

Den senaste ordern gällde Free2moves handenheter som baseras på kommunikation över Bluetooth. Dessa stödjer både funktion som headset och strömmande audio. Tillsammans med BluFi tror Free2move att man kommer att revolutionera kommunikation på arbetsplatser.

- Samarbetet med BluFi ser vi som början på något stort, fortsätter Per-Arne Wiberg.

Större order visar på lönsamhetspotential
Under helåret 2006 hade Free2move en omsättning på 5,7 miljoner kronor med ett negativt resultat på 1,2 miljoner kronor. Under första halvåret 2007 nådde man ett nollresultat med en omsättning på 6,4 miljoner kronor. Ökad omsättning och större order talar sitt tydliga språk, beQuoted tror att det finns potential till bra resultat om utvecklingen håller i sig. Free2move har en målsättning att ha en omsättningsökning på 100 procent per år.

Större order men längre säljcykel
Free2move har under året upplevt längre säljcykler än tidigare. Exakt vad detta beror på är svårt att säga, dock kan en del härledas till att man upplever ökade storlekar på offertförfrågningar.

-I fallet BluFi vet vi att de är aggressiva på marknaden och där hoppas vi göra större affärer, förklarar Per-Arne Wiberg.

Storleken skulle i sin tur kunna leda till ökad handläggningstid. Dock är större order positivt, då det är på de stora orderna man tjänar pengar. beQuoted passar på att fråga hur det ser ut med de offerter som ligger ute hos kunder.

- Utfallet när vi jobbar med samarbetspartners är högt då det ofta handlar om att bekräfta en muntlig överenskommelse. Normalt jobbar vi via distributörer som har offerterna ute hos slutkunder, där är det svårare att bedöma hur pass stor del av våra offerter som går hem, avslutar Per Arne Wiberg.

Tillväxt är nyckelordet
Sammanfattat kan man se en tydlig tillväxt över hela linjen. De nya produkterna inom verksamhetsområdet trådlös audio genererar redan affärsmöjligheter. Omsättningsökningen på 100 procent är en imponerande siffra om den kan bibehållas och med den senare tidens orderingång och spännande avtal verkar detta vara mycket möjligt.

Aktiekursen har dock inte följt med företagets möjligheter och med en aktiekurs på 3.00 kronor är börsvärdet strax under 20 miljoner kronor. Denna värdering på ett företag med rejäl tillväxt och god lönsamhetspotential bör definitivt vara tilltalande för många investerare.

MARTIN STRÅHLE
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Free2move Holding:
» Free2move vill koncentrera produktportföljen

 
 
Marknadsplats
Nordic MTF
 
 
 


Per-Arne Wiberg
VD Free2move Holding

 
 
- Free2move ser trådlös audio som ett område för framtiden. Vi har under den senaste månaden redan fått order på denna typ av produkter till ett värde av 4 miljoner kronor.
 
 
 
- Vi spår en stark marknadsutveckling för denna produkt, särskilt på den amerikanska marknaden.
 
 

 

Multimediamodulen med det något tekniska namnet F2M03MLA är en av de nya produkterna inom trådlös multimedia.

 
 
 

 

Free2move har ett längre samarbete med BluFi Wireless där man är huvudsaklig teknologi- leverantör.

 
 
BluFi är aktiva inom kommunikation för restaurang- och butiksmiljöer. 
 
 
- Samarbetet med Blufi ser vi som början på något stort.
 
 
 
Målsättningen är en omsättningsökning på 100 procent per år.
 
 
 
Man har upplevt längre säljcykler mycket beroende på större ordervolymer.
 
 
 
 
- Utfallet när vi jobbar med samarbetspartners är högt då det ofta handlar om att bekräfta en muntlig överenskommelse.
 

 
 
Ett marknadsvärde under 20 miljoner kronor är tilltalande för ett tillväxtföretag med den potential Free2move visar.
 
 
 
 
Nästa händelse
2008-02-27
Bokslutskommuniké 2007

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig