beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Unlimited Travel Group ser nya attraktiva segment 
beQuoted nyhetsbrev 4 december 2007
Unlimited Travel Group ser nya attraktiva segment
- Intressant att göra förvärv inom äventyrsresor och kryssningar

Unlimited Travel Group UTG AB, eller bara Unlimited Travel Group som de brukar kallas, ser stora möjligheter att fortsätta konsolideringen av researrangörsmarknaden med god lönsamhet.

Ser flera intressanta förvärvsmöjligheter
Unlimited Travel Group har i nuläget sju dotterbolag. Dessa är researrangörer som är specialiserade inom olika segment. Det är där reseverksamheten bedrivs. Det finns flera andra segment som intresserar bolaget.

- Vi ser att våra kunder eftersöker allt högre grad av innehåll och upplevelser i reseprodukterna. Äventyrsresor och kryssningar är två exempel på sådana produktsegment där vi kontinuerligt tittar på att stärka vårt erbjudande, avslöjar vd Johan Schilow för beQuoted. 

- Geografiskt sett är vi framförallt intresserade av Sydamerika och ytterligare utöka vårt utbud i Afrika, fortsätter Johan Schilow.

- Sydamerika förknippas kanske mycket med inkaledsvandringar, men det finns mycket annat att uppleva. I Afrika ser vi möjligheter med safari- och naturupplevelseresor med färdledning, tillägger Johan Schilow.

Resemarknaden ser en stor kundpotential bland fyrtiotalisterna. 

- Många i denna grupp har god ekonomi, och ett flertal undersökningar har visat att resande är ett prioriterat intresse i Sverige. Vi tror att bland annat äventyrsresor kan vara intressant för denna grupp, menar Johan Schilow.

Har finansiella resurser
Möjligheterna ser fortsatt goda ut för kommande förvärv. Vid september månads utgång fanns cirka 30 miljoner kronor i kassan och på årsstämman i oktober gavs dessutom bemyndigande om att emittera upp till två miljoner aktier.

- Bemyndigandet är främst avsett för förvärv. Om en bra möjlighet dyker upp vill vi kunna slå till med en gång, förklarar Johan Schilow.

- Organisatoriskt är vi väl förberedda för fler förvärv, och vi har genom de köp som redan gjorts fått en betydande erfarenhet, påpekar Johan Schilow.

Man har hittills kunnat köpa bolag till attraktiva priser. Samordningsfördelar mellan dotterbolagen - fördelarna tenderar att växa efterhand - gör sedan förvärven ännu mer fördelaktiga för Unlimited Travel Group.

Bolaget har hittills hållit sig till researrangörer som verkar inom Sverige. Men man är öppna för att vidga gränserna, och framför allt arrangörer som verkar i både Sverige och andra skandinaviska länder kan vara tänkbara som förvärv.

Unlimited Travel Group är en välkänd köpare
Bolaget har blivit känt i branschen, dels genom de förvärv som gjorts och dels genom noteringen av aktien. Man ses som en bra köpare.

- Vi har gott anseende i marknaden. Man har sett vilka förvärv vi gjort och att det gått fortsatt bra för de bolag vi köpt. Vi är dessutom ensamma om vår idé att konsolidera researrangörsbranschen, så vi får många förslag, säger Johan Schilow.

Är välpositionerade inom researrangörsmarknaden
Marknaden kan delas in i charterbolag och specialresearrangörer. Unlimited Travel Group är nästan enbart verksamma inom specialresor. Man har höga marginaler då det inte finns något ytterligare led mellan bolaget och kunden.

Marknadsrisken är förhållandevis låg. Företaget köper inga flygstolar eller hotellrum förrän de har en betalande kund. Vidare finns möjlighet att styra om trafiken om något resmål skulle bli osäkert.

Charterbolagen har under senare tid börjat erbjuda resmål som specialarrangörerna tidigare varit ensamma om. Unlimitied Travel Group har dock inte märkt någon konkurrens från charterbolagen, utan tror i stället att mer långresande till exotiska platser gynnar bolaget.

Inte heller internet ses som något hot, då de arrangemang som bolaget erbjuder i regel är mer komplicerade att boka på egen hand.

Förra kvartalet blev som väntat svagt
Bolagets räkenskapsår löper från juli till juni. Första kvartalet för räkenskapsåret 2007 / 2008 (juli - september) gav följande siffror:

      • Omsättning: 47,4 Mkr (13,1), +262%
      • EBITA: -0,3 Mkr (-1,8)
      • Resultat efter finansnetto: -0,9 Mkr (ej redovisat)
      • Vinst per aktie: -0,25 kr (-0,78)

Av omsättningsökningen på 34,3 Mkr kom 24 miljoner kronor från förvärv. Företaget har också gått över till att vinstavräkna successivt. Denna ändrade redovisningsprincip har påverkat jämförelsen positivt med 9 miljoner kronor.

Vi nordbor reser främst bort under vinterhalvåret, och räkenskapsårets första kvartal (juli - september) är normalt sett Unlimited Travel Groups svagaste. Under sommaren är försäljningen lägre, medan de fasta kostnaderna finns kvar.

- Vi försöker jämna ut försäljningen över tiden. Vårt förvärv Wi-Resor säljer till exempel mest under juni - september. Men någon total balans mellan kvartalen kommer vi inte att nå, berättar Johan Schilow.

Man kan också konstatera att resultatet på rullande 12-månadersbasis är betydligt bättre än vad första kvartalet indikerar. Rörelseresultatet exklusive goodwillavskrivningar, EBITA, uppgår till 6,2 miljoner kronor och resultatet efter finansnetto till 5,7 miljoner kronor.

På rullande 12-månadersbasis framåt bedöms EBITA uppgå till 13 miljoner kronor. Detta meddelades första gången i samband med förvärvet av Eventyr och upprepades i delårsrapporten.

Orderingången opåverkad av finansoron
Företaget säger även att oron på finansmarknaderna inte haft någon märkbar påverkan på orderingången. Vidare sägs integrationen av JB Travel, som övertogs den 1 juli, ha gått mycket bra.

Under den senaste veckan har aktiekursen piggnat till. Innan dess har aktien legat i en två månaders fallande trend, liksom börsen i allmänhet och de mindre bolagen i synnerhet. beQuoted tycker att aktien drabbats alltför hårt och ser en stor potential när börsoron upphört.

GÖRAN OFSÉN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Unlimited Travel Group:
» Unlimited Travel Group genomför en spännande resa

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 
 

 
Johan Schilow
VD Unlimited Travel Group

 
 
 
 
Unlimited Travel Group hade 40 anställda vid september månads slut.
 
 
 
 

 
Paul Rönnberg
Ordförande
Unlimited Travel Group

 
Paul Rönnberg är även sjätte störste ägaren i bolaget.
 
 
 
 

 
Ski Unlimited erbjuder bland annat helikopterskidåkning i Turkiet.
 
 
 
 

 
Eventyr, som arrangerar resor, konferenser, fester med mera, övertogs den 1 oktober.
 
 
Inkluderas Eventyr förbättras EBITA-resultatet för kvartalet till 0,7 miljoner kronor.
 
 
Omsättningen ökar
samtidigt till 57 miljoner kronor. 
 
 
 
 

Omsättning per segment
 


Privatresor 47%
Grupp och konferens 26%
Affärsresor 27%

 
 
 
 
 
 
Nästa händelse
2008-02-22
Delårsrapport
 
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig