beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Minst 20.000 nya telefonikunder målet för AllTele 
beQuoted nyhetsbrev 26 november 2007
Minst 20.000 nya telefonikunder målet för AllTele
- Kundtjänst i egen regi ska få kunderna att stanna

AllTele är efter förvärvet av bredbandskundstocken från TDC Song på väg att bli en stor operatör. Omsättningen år 2008 spås hamna på 120 miljoner kronor med en vinstmarginal EBITDA på 15 procent av omsättningen. Även efter finansnetto spås vinsten för 2008 bli god.

Korsförsäljning kan ge nya telefonikunder
AllTele har senaste åren satsat på ett bygga upp en position inom fast IP-telefoni. Vi beskrev konceptet i beQuoted nyhetsbrev nr 39 2007.

Genom att förvärva främst TDC Songs stock av bredbandskunder har man även blivit en stor leverantör av internettjänster. Nu har AllTele totalt 50.000 bredbands- och telefonikunder.

Tanken är att erbjuda TDC Songs bredbandskunder att bli telefonikunder hos AllTele, och på så vis nå en hög grad av korsförsäljning. Den är extra värdefull av två skäl:

  • Kunderna kan få allting på en faktura, vilket uppskattas. Det gör att de blir lättare att sälja till
  • När väl kunderna har telefoni och bredband från samma leverantör leder det till stordriftsfördelar för operatören

Att sälja IP-telefoni till TDC Songs bredbandskunder är alltså dubbel vinst för AllTele.

- Vårt mål är att konvertera åtminstone 50 procent av de 40.000 kunder som vi förvärvat från Wasadata, Skellefteå Kraft och TDC Song, till IP-telefonikunder. Jag utesluter inte ännu högre siffror, förklarar Ola Norberg, vd för AllTele.

- Bruttomarginalen blir dessutom god vid korsförsäljning, eftersom vi slipper tillkommande kostnader för hantering av fakturor och liknande för kunder som vi redan har.

Kundtjänst i egen regi ska få kunder att stanna
Konkurrensen bland operatörerna är stor och kunder som byter är vanligt. En förlorad kund är inte lätt att återvinna. Ola Norberg har dock receptet klart för hur kunderna ska stanna kvar hos AllTele.

- De som byter operatör anger ofta som anledning till bytet att de är missnöjda med företagets kundtjänst. Servicen upplevs inte hålla den kvalitet som man förväntar sig som kund.

- På AllTele tänker vi trygga kvaliteten genom att behålla kundtjänsten i egen regi. Vi tänker inte lägga ut den på entreprenad som andra operatörer har gjort, för då riskerar kvaliteten att bli lidande. När man ringer ska man få betjäning av AllTeles egen personal.

Något som irriterar många är att tvingas knappa sig fram mellan alternativ som läses upp i telefonen. Det tar lång tid innan man får prata med någon, och det är ändå inte säkert att man hamnar rätt.

- När man ringer till AllTele ska man alltid få svar direkt och därefter få göra en eller högst två knapptryckningar. Sedan ska man inom sex signaler få prata med en människa, lovar Ola Norberg.

Förlustavdrag ger låg skatt
Så här blev de första tre kvartalen 2007:

      • Omsättning: 14,7 Mkr (10,0)
      • Övriga intäkter: 0 Mkr (2,5)
      • Resultat efter finansnetto: -13,8 Mkr (-5,0)
      • Vinst per aktie: -2,67 kr (-1,33)

För tredje kvartalet isolerat blev siffrorna enligt följande:

      • Omsättning: 5,4 Mkr (3,0)
      • Resultat efter finansnetto: -5,2 Mkr (-3,7)
      • Vinst per aktie: -0,95 kr (-0,98)

Sålunda har AllTele under sin uppbyggnadsfas ackumulerat betydande förlustavdrag, som kommer att göra att företaget inte behöver betala någon skatt åtminstone under 2008.

Resultatet lär successivt förbättras
Prognoserna för 2008 ligger på ett EBITDA-resultat (resultat före avskrivningar) på 15 procent, eller 3 kronor per aktie. Även efter finansnetto bör resultatet bli bra:

- Eftersom vi lånat upp köpeskillingen för TDC Song kommer vi att dra ganska stora finansiella kostnader framöver, förklarar Ola Norberg.

- Men resultatet efter finansnetto för 2008 tror jag ändå kan hamna på en nivå som ger en vinstmarginal på 5 - 10 procent.

Vinsten per aktie skulle då kunna hamna runt en krona efter schablonskatt. Dessa siffror räknar då inte in effekter av korsförsäljning, som vi nämnt enligt ovan och som kan bli betydande.

beQuoted är därför positiva till AllTele och tror att bolaget kan överraska i rätt riktning framöver.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» IP-telefoni med hög kvalitet i fokus för AllTele



Marknadsplats
First North
 
 
 
 


Ola Norberg
VD och grundare
AllTele

 
 
 
- Vårt mål är att via korsförsäljning konvertera åtminstone 50 procent av de 40.000 kunder som vi förvärvat till IP-telefonikunder. Jag utesluter inte ännu högre siffror. 
 
 
- Bruttomarginalen
blir god vid korsförsäljning, eftersom vi slipper tillkommande kostnader för hantering av fakturor och liknande för kunder som vi redan har.
 
 
 
 

AllTele hyr in sig i stadsnät

 
 
Statistiken visar att ett genomsnittligt hushåll ringer 122 samtal i månaden.
 
 
AllTele hävdar att vid byte från en normalprisleverantör kan ett genomsnittligt hushåll sänka sina telefonkostnader med 1.600 - 1.800 kronor om året, med bibehållna tjänster och kvalitet.
 
 
Vid byte från en lågprisleverantör till AllTele kan ett genomsnittligt hushåll sänka sina telefonkostnader med 900 - 1.500 kronor om året.
 
 
 
 
Vinsten för AllTele år 2008 kan hamna runt en krona per aktie efter schablonskatt, men räknar då inte in effekter av korsförsäljning, som kan bli betydande.
 
 
 
 

Nästa händelse
2008-02-15
Bokslutskommuniké 2007

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig