beQpress
Pressmeddelanden
ASTG: ASTG överenskommer om ny betalningsplan med den israeliska kunden 

ASTG överenskommer om ny betalningsplan med den israeliska kunden

Den 18 december 2017 kommunicerade ASTG erhållen beställning av satellitantenner till ett värde av cirka 25 miljoner kronor från en kund i Israel, samt planerad nyemission om cirka 24 miljoner kronor.

Resultatet av emissionen, vars främsta syfte var att säkerställa leveranskapaciteten för Israelordern, innebar att kassan stärktes med omkring 8,8 MSEK före emissionskostnader. Resterande del av emissionen reducerade den samlade skuldmassan till 7,5 miljoner kronor. Som vi tidigare informerat har det därför varit nödvändigt att vidta ytterligare åtgärder för att kunna upprätthålla ett positivt kassaflöde i takt med att israelprojektet närmar sig leveranser.

Det är därför mycket glädjande att vi nu efter en tids förhandlingar kan meddela att ASTG kommit överens med den israeliska kunden om allmänt förbättrade betalningsvillkor och dessutom förskottsbetalningar om 1,1 MUSD, motsvarande omkring 9,5 MSEK till aktuell växelkurs. Det innebär för ASTGs del att projektet kan genomföras kassaflödesmässigt neutralt i enlighet med nuvarande leveransplaner.

04 juni 2018

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Ulf Sundqvist, tf VD
Telefon: 073-041 2099
e-post: [email protected]

Denna information är sådan som ASTG AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 juni 2018 kl. 11.15 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ASTG Pressrelease 2018-06-04.pdf

Om Advanced Stabilized Technologies Group AB

I ASTG ingår det helägda dotterbolaget AIMS AB.

ASTG AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa 4-axliga stabiliserande VSAT antenner för framförallt marina installationer. Bolaget driver dessutom utvecklingsprojekt baserade på C2SATs antennrobot. AIMS AB utvecklar och säljer avancerade tröghetssensorsystem, IMU'er som är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner.

Bolagets säte är i Stockholm.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.