beQpress
Pressmeddelanden
ASTG: Consat Engineering och ASTG AB tecknar industriellt partnerskap 

Consat Engineering och ASTG AB tecknar industriellt partnerskap

ASTG AB offentliggör härmed att bolaget ingått ett långsiktigt industriellt partnerskap med Consat Engineering AB.

ASTG har i tidigare offentliggjord kommunikation meddelat att bolagets styrelse sett ett ökat behov av att finna en lämplig industriell partner för att samla den kompetens och stabilitet som behövs för att framgångsrikt ära ingångna leveransavtal samt lyckas i konkurrensen om nya affärer.

"Det är därför med stor entusiasm och tillförsikt som vi nu kan presentera CONSAT som vår industriella partner säger Claes Lindqvist, styrelseordförande i ASTG. Vi har kunnat utbyta nödvändig information och gjort den samlade bedömningen att ett industriellt partnerskap har goda utsikter att bli framgångsrikt. Målet är att ASTG:s unika produkter och tekniska kunnande tillsammans med CONSAT:s marknadsnärvaro, storlek och personella expertis skall bli avgörande i de upphandlingar som bolaget är mitt uppe i avslutar Claes"

"Consat ser fram emot att som utvecklingspartner både förstärka och ge ASTG:s industrifas sitt stöd avseende såväl produktutveckling som effektivisering. Consat blir med sitt djupa teknikkunnande och sin storlek ett bra komplement till ASTG:s egna tekniska kompetens och domänkunskap. Vi ser stora möjligheter inom framför allt några av Consats kärnområden: inbyggd teknik, mekanik och produktionsteknik. Vi har även tagit del av den mycket omfattande upphandlingen av IMU:er där ASTG deltar och har tillsammans gjort den bedömningen att vi har goda möjligheter att stärka ASTG:s chanser att lyckas säger CONSATS Business Development Manager Ragnar Hallgren."

25 maj 2018

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Claes Lindqvist, Ordförande Telefon: 070-593 4378

Denna information är sådan som ASTG AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 maj 2018 kl. 10.05 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ASTG Pressrelease 2018-05-25.pdf

Om Consat Engineering AB

Consat Engineering AB är ett fristående ingenjörshus som grundades 1986. Företaget har verksamhetsområden, inom Elektronik & System samt Industriteknik. I koncernen ingår även bolagen Consat Telematics som utvecklar och levererar telematiksystem till kollektivtrafik, Consat Data som levererar IT-drift, molntjänster, hosting och telefoni samt Consat Sustainable Energy Systems AB som är verksamma inom energieffektivisering. Consat är verksamma i Partille, Göteborg, Stockholm, Norge, Kanada och Australien.

Om Advanced Stabilized Technologies Group AB

I ASTG ingår det helägda dotterbolaget AIMS AB.

ASTG AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa 4-axliga stabiliserande VSAT antenner för framförallt marina installationer. Bolaget driver dessutom utvecklingsprojekt baserade på C2SATs antennrobot. AIMS AB utvecklar och säljer avancerade tröghetssensorsystem, IMU'er som är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner.

Bolagets säte är i Stockholm.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.