beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Automation och IT allt viktigare för Rejlers 
beQuoted nyhetsbrev 7 november 2007
Automation och IT allt viktigare för Rejlers
- Utgör ett ökat inslag i infrastrukturprojekt

I denna artikel uppmärksammar vi att automationslösningar och IT blir allt viktigare i Rejlers. För omsättningen 2007 måste beQuoted dock sänka prognosen något. Bättre debiteringsgrad ger dock stärkta marginaler, så vår vinstprognos står fast. Till p/e 11,9 är aktien billig.

Bra resultat under tredje kvartalet på organisk tillväxt
Verksamheten i Rejlers fortsätter att utvecklas i positiv riktning. Så här ser de ackumulerade siffrorna ut efter tredje kvartalet 2007:

      • Omsättning: 470,7 Mkr (398,8)
      • Resultat efter finansnetto: 49,6 Mkr (37,2)
      • Vinst per aktie: 3,27 kr (2,46)

Tredje kvartalet blev siffrorna enligt följande:

      • Omsättning: 141,3 Mkr (122,2)
      • Resultat efter finansnetto: 14,8 Mkr (10,5)
      • Vinst per aktie: 0,97 kr (0,67)

Alla verksamhetsområden utvecklas positivt, enligt Rejlers. Störst efterfrågan finns dock på energiområdet, både inom kärnkraft och förnybar energi.

Automation och IT allt viktigare
Ett annat teknikområde blir allt intressantare för Rejlers:

- Ökad grad av automation är avgörande för att svensk industri skall klara konkurrensen från låglöneländer. Det är bara så existerande lönenivåer kan behållas utan att lönekomponenten blir för stor. Rejlers har satsat på automation och vi har idag ett stort kunnande inom området, säger vd Peter Rejler till beQuoted.

- Vad vi nu märker är att automation även blir allt viktigare inom infrastruktur. De stora infrastrukturprojekt som vi arbetar med (Södra Länken och Citybanan i Stockholm samt Citytunneln i Malmö) innehåller stora inslag av avancerad övervakning där vårt IT- och automationskunnande kommer väl till pass.

- Det bådar gott inför framtiden, eftersom vi väntar oss fortsatt stora infrastruktursatsningar under överskådlig framtid, som dessutom inte är lika konjunkturberoende som andra projekt.

beQuoteds vinstprognos marginellt sänkt
I beQuoted nyhetsbrev nr 30 2007 trodde vi på en helårsomsättning på 690 miljoner kronor och en rörelsemarginal för helåret på 10 procent, en procentenhet bättre än för 2006.

beQuoted tror att tillväxten för fjärde kvartalet kommer att ligga kvar på oförändrad nivå som för 2007 hittills, det vill säga drygt 17 procent. Det ger en helårsomsättning på 660 miljoner kronor.

Sänkningen från vår prognos på 690 miljoner kronor beror på att vi trodde att det skulle kunna komma in fler förvärv under 2007.

Marginalerna har dock stärkts under tredje kvartalet. Rörelsemarginalen uppgår till 10,4 procent, vilket är nästan två procentenheter högre än motsvarande period 2006 (8,5 procent).

En viktig orsak till detta är en höjd debiteringsgrad (78 procent mot 77 procent 2006).

beQuoted tror därför på en rörelsemarginal för helåret på 10,3 procent (9,0 procent 2006), vilket ger en vinst per aktie på 4,54 kronor (vi trodde på 4,61 kronor efter andra kvartalet 2007).

Goda utsikter för 2008 gör aktien köpvärd
För 2008 tror beQuoted på en fortsatt god utveckling. Stark konjunktur parat med att Rejlers, som ett av få företag i branschen, inte har några problem med att rekrytera personal, gör att vi tror på en fortsatt god organisk omsättningstillväxt.

Kombinerat med en högre tillväxttakt i Finland (där marginalerna är högre) tror vi på en fortsatt god vinstutveckling även under 2008.

Till detta kommer möjligheten att göra förvärv. Som vi tidigare berättat om har Rejlers hittills inte misslyckats med något förvärv. Till stor del beror detta på att man är noggrann med att förvärven skall passa in i företagskulturen. I annat fall avstår man hellre.

Till kursen 54 kronor handlas Rejlers till p/e 11,9 för 2007. Med tanke på förväntad fortsatt god vinstutveckling under 2008 och att Rejlers är ett kvalitetsföretag anser beQuoted att detta är för lågt.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Rejlers:
» Rejlers fortsatt bra köp till p/e 12 för 2007
» Rejlers spänner bågen för högre marginaler
» På östfronten en hel del nytt för Rejlers
» Stockholmsbörsen en kvalitetsstämpel för Rejlers
» Rejlers marginaler imponerar
» Ingen avmattning för Rejlers
» Rejlers spår fortsatt goda tider för branschen
» Enastående kvartalsvinst för Rejlers
» Lyckade förvärv stärker Rejlers tillväxt

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 
 


Peter Rejler
VD Rejlerkoncernen

 
 
- Vi märker är att automation blir allt viktigare inom infrastruktur, där Rejlers IT- och automationskunnande kommer väl till pass.  
 
 
- Det bådar gott inför framtiden, eftersom vi väntar oss fortsatt stora infrastruktursatsningar under överskådlig framtid.
 
 
- Infrastruktursatsningar är dessutom inte är lika konjunkturberoende som andra projekt.

 
 

 
Citybanan är en tvåspårig järnväg mellan Stockholm södra och Tomteboda. 

 

 
 
beQuoted tror att Rejlers kan tjäna 4,54 kronor per aktie under 2007. Det ger ett p/e-tal på 11,9.

 
Nästa händelse
2008-02-20
Bokslutskommuniké 2007

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig