beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Yes! Esoteric Golf lyfter på order 
beQuoted nyhetsbrev 28 september 2007
Yes! Esoteric Golf lyfter på order
- Resultatet för helåret kommer att ligga över budget, vd Tomas Dahl

Esoteric Golf Technologys aktiekurs har stigit kraftigt under sommaren till följd av förväntningar på ett samarbetsavtal med Yes! Golf som signerades i slutet av sommaren. Samtidigt har bolaget fått en första order från som visar att arbetet flyter på som planerat.

Avtalet är klart och första beställningen är lagd
Esoteric Golf har under sommaren arbetat intensivt med att omvandla avsiktsförklaringen med Yes! Golf till ett bindande samarbetsavtal.

- Arbetet har inte enbart fokuserats på avtalet, utan även på att skapa ett god relation som förhoppningsvis skall leda till att samarbetet utvecklas på bästa möjliga sätt, berättar vd Tomas Dahl.

Avtalet innebär att Yes! Golf kommer att lägga beställningar på Esoteric Golfs produkter på månadsbasis. Den första ordern är på 840.000 kronor, och består av 2.000 Square Triangels, 2.000 Path Finders och 30 stycken Putting Guides.

Enbart i USA finns drygt 2.500 återförsäljare och när vi frågar Tomas Dahl hur han ser på de framtida beställningar är han optimistisk.

- Den först ordern är klar för leverans och kommer gå iväg så snart som möjligt. Intentionerna med Yes! Golf är att vi successivt skall få ut våra produkter hos samtliga återförsäljare runt om i världen.

beQuoted tolkar detta som att det finns stora möjligheter att de kommande beställningarna kommer att ligga på minst samma nivå som den första. Att enbart förse de 2.500 återförsäljarna i USA med en Path Finder i månaden kommer innebära större beställningar framöver.

Första ordersiffrorna fick aktiekursen att rusa
I samband med att bolaget presenterade sin första order från Yes! innehållande försäljningssiffror rusade kursen med 17 procent till 20 kronor.

Bolaget har än så länge levererat vad de lovat, både avtalet och en första initial order är på plats. Att aktien inte reagerar kraftigare på ordern tyder på att marknaden inte vågar ta ut allt för mycket i förskott.

beQuoted tror därför att framtida beställningar kan ge liknande reaktioner på kursen. Kan bolaget visa att de kommande orderna är i nivå med den första kan aktien stå in för en kraftig uppvärdering under året.

Klart bättre resultat än budgeterat för helåret
Bolagets egen prognos för helåret 2007 är att omsätta 4,8 miljoner kronor med ett negativt resultat på 6 miljoner kronor.

Tomas Dahl berättar att man i och med det nya avtalet kommer nå ett klart bättre resultat än budgeterat.

- Vi räknar med ett resultat som är klart bättre än budgeterat i och med att vi nu påbörjat leveranserna till USA, men även att vi lyckats hålla nere våra kostnader.

Siffrorna för första halvåret 2007 blev:

      • Omsättning: 523 Tkr (248) +111%
      • Resultat efter finansnetto: -1,80 Mkr (-1,37)
      • Vinst per aktie: -0,77 kr (-4,81)

beQuoted vågar dock inte spekulera i vad omsättningen för helåret kommer att hamna på. Mycket beror på om bolaget kommer hinna få två eller tre order till under året. Att kostnaderna kommer att kunna hållas lägre än prognostiserat ser vi som ett plus.

Egen verksamhet i USA
Esoteric Golf har även öppnat ett eget kontor i USA under sommaren för att komma närmare marknaden. Enligt Tomas Dahl så finns det många fördelar med att finnas lokalt i USA, trots distributionsavtalet med Yes! Golf.

- Vi kommer att finnas på plats för att stötta återförsäljarna i försäljningen av våra produkter. Samtidigt kommer vi att arbeta med utveckling av nya produkter tillsammans med Henri Reis, som leder utbildningen av den nystartade golfakademin, "Annika Academy" i Orlando, USA.

beQuoted testar Path Finder
beQuoted har i dagarna inhandlat en Path Finder och har som ambition att testa produkten och återkoma med en kort utvärdering i nästa artikel om Esoteric Golf.

JOHAN SKÅRBRATT
[email protected]

 
 
Marknadsplats
Nordic MTF
 
 
 
 


Tomas Dahl
VD Esoteric Golf Technology

 
 
 
Över 40 procent av alla golfslag utgörs av puttar.
 
 
 
 
Path Finder hjälper golfspelaren att hitta en bättre puttingstroke, bättre bollträff och ett bättre sikte
 
 
 
 
 
 
 
Yes! Golf är en av världens största tillverkare och försäljare av avancerade putters.
 
Under 2006 sålde bolaget 168.000 putters.
 
 
 
 
 
Återförsäljare finns över hela USA. Därutöver finns distributörer i drygt 30 länder runt om i världen.
 
 
 
 
Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig