beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: ONE Media ska bli ledande på en snabbväxande marknad 
beQuoted nyhetsbrev 24 september 2007
ONE Media ska bli ledande på en snabbväxande marknad
- Intervju med vd Johanna Fagrell Köhler

ONE Media siktar högt. Efter ett antal förvärv integrerar man verksamheterna för fullt. Ett företag med ett enda varumärke är det som gäller. Företaget är aktivt inom direktmarknadsföring i ett flerkanalskoncept. De fokuserar på helhetslösningar, där man erbjuder allt ifrån infrastruktur till konsulttjänster inom direktmarknadsföring.

Marknadsföring som kräver interaktivitet från målgruppen
Johanna Fagrell Köhler berättar för beQuoted vad det handlar om:

- Direktmarknadsföring skall inte förväxlas med direktreklam (som du får för mycket av hem i brevlådan varje vecka). Direktmarknadsföring kan utföras i vilken kanal som helst. Det är marknadsföring med återkoppling, alltså marknadsföring som kräver interaktivitet från målgruppen.

Istället för att drunkna i mediebruset väljer alltså ONE Media att kommunicera med individen direkt, något som både fungerar mycket bra och underlättar mätning av marknadsföringens effekt.

Tillväxt inom internetmedier
Tillväxt är något som ONE Media jobbar hårt med:

- Vi har ett ständigt fokus på tillväxt. Detta skall ske både organiskt och via förvärv. Särskilt prioriterade tillväxtområden just nu är internet i allmänhet och mobilt internet i synnerhet. 

- ONE Media har tre huvudsakliga krav på de förvärvskandidater. För det första skall de strategisk passa in i bolaget och tillföra mervärde till övriga funktioner. För det andra måste företaget vara lönsamt och ha en stark balansräkning. Sen skall det självklart vara ett bra pris, berättar Johanna Fagrell Köhler.

- Jag är mycket nöjd med årets två förvärv, nxt sthlm förvärvades till p/e 3 och Multipartner förvärvades till p/e 7. I fallet nxt sthlm ägde vi redan halva bolaget innan affären och med integrationen i tanke var ett uppköp självklart, fortsätter hon.

- Hos Multipartner hade vi upplevt förfrågan av ONE Medias tjänster och detsamma gällde i det omvända. Detta gjorde att ett uppköp var logiskt. De främsta synergieffekterna efter förvärvet uppstår genom en ökad korsförsäljning av produkter samt en möjlighet att ge högre kvalitet till kunderna.

beQuoted passar på att fråga hur detta kommer att påverka resultatet framöver, något Johanna Fagrell Köhler gärna berättar om:

- Målet är att ha en hög tillväxt och en långsiktig marginal på 10 procent. Först och främst kommer de organisatoriska förändringarna vi genomförde i våras påverka höstens resultat. Förvärven kommer på längre sikt ge ökande försäljning och marginaler.

- Försäljning är något som har hög prioritet just nu, varje separat funktion inom koncernen har sälj på agendan och det finns även en gemensam central säljkår. 

Inte bara ONE Media växer
Den underliggande marknadstillväxten är mycket hög. Johanna Fagrell Köhler berättar om läget:

- En nyss utförd studie från IRM, Institutet för Reklam- och Mediestatistik, visar att marknaden för direktmarknadsföring är den mest ökande i branschen. Företag inser fördelarna med direktmarknadsföring som gör att kommunikationen bryter igenom bruset och dessutom är effekten direkt mätbar genom återkopplingen.

Detta är något som ONE Media arbetar hårt med, bland annat genom sin nya prissättningsmodell, effektgaranti, som lanseras i höst:

- En studie har visat att bland de 200 största börsbolagen var det oerhört få marknadsdirektörer som visste hur man mäter avkastning på sin marknadskommunikation. Med vår lösning blir resultaten direkt mätbara och resultaten ligger sedan till grund för fakturering, förklarar Johanna Fagrell Köhler.

Ett företag, ett varumärke
ONE Media ska precis som det låter vara ett företag i framtiden, Johanna Fagrell Köhler berättar hur:

- Vi vill att alla ska förstå att vi är ett företag, både kunder och medarbetare. Därför har vi arbetat fram konceptet "ONE Happy Family". Till skillnad från andra noterade företag i branschen där ett antal olika byråer är samägda av ett holdingbolag är vi ett företag med gemensamma mål, vision och företagskultur.

När det gäller medarbetare känner ONE Media ännu inte av den glödheta arbetsmarknaden:

- Det finns många som vill vara med på vår resa. Vårt varumärke och våra nätverk gör rekryteringen enkel och effektiv i dagsläget.

- Att vi på kort tid redan mångdubblat antalet medarbetare har inte heller försvårat nyrekryteringen.

Något spännande att se fram emot i höst eller vinter är en ny styrelseordförande inom de närmsta sex månaderna:

- Vi har siktet inställt och för diskussioner i dagsläget. Målsättningen är att posten skall tillsättas inom 6 månader. Peter Näslund som är styrelseordförande idag kommer att fortsätta vara aktiv som ledamot.

Mer än så vill inte Johanna Fagrell Köhler avslöja för beQuoted.

Hon berättar sedan om det nya huvudkontoret på Södermalm i Stockholm som skall vara klart till jul. Även det ett tydligt tecken på ONE Medias strävan att integrera koncernen.

Efter de avslutande orden tackar Johanna Fagrell Köhler för sig och skyndar vidare, för som sagt, det är mycket som händer inom ONE Media just nu.

MARTIN STRÅHLE
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 
 


Johanna Fagrell Köhler
VD ONE Media

 
 
 
 
 
ONE Media har för avsikt att flytta till First North.
 
 
 
Nuvarande räkenskapsår är förlängt till utgången av 2007.
 
 
ONE Medias resultat juli 2006 - juni 2007 uppgick till 4,9 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 65 miljoner kronor.
 
 
Räknat proforma var siffrorna 161 miljoner kronor i omsättning med ett resultat på 14 miljoner kronor.
 
 
 
 

 
 
Multipartner arbetar med callcenter-verksamhet och hade 2006 en omsättning på 100 Mkr med ett resultat efter finansiella poster på 10 Mkr. 
 
 
Ökad korsförsäljning mellan de förvärvade företagen skapar synergieffekter.
 
 
Förvärven kommer på lång sikt skapa ökande försäljning och marginaler.
 
 
 
 
Nyligen presenterades ONE Media på Financial Hearings Småbolagsdag.
 
 
Presentationen kan ses på ONE:s nyhetssida på beQuoted.
 
 
 
 
I samband med förvärvet av Multipartner valdes Anders Torstensson och Lars Lindqvist till nya styrelseledamöter i ONE Media.
 
 
Ny styrelseordförande skall presenteras inom 6 månader. 
 
 
 
 

Nästa händelse
2007-11-22
Delårsrapport

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig