beQpress
Pressmeddelanden
ASTG: Justering och viktiga hålltider i planerad företrädesemission 

Justering och viktiga hålltider i planerad företrädesemission

Förslaget till emissionsvillkor som tidigare kommunicerats i punkt 9 i kallelsen till extra bolagsstämma den 24 januari 2018 justeras enligt följande:

Avstämningsdagen ändras från den 29 januari till den 1 februari 2018.

För nyemissionen gäller i korthet följande:

Emissionsbelopp: 22 273 891,68 SEK.
Sista dag som aktien handlas inklusive rätt till företrädesrätt: 30 januari 2018.
Första dag som aktien handlas exklusive företrädesrätt: 31 januari 2018.
Avstämningsdag: 1 februari 2018.

Emissionsvillkor:

  1. Bolagets aktiekapital ska öka med högst 8 881 729,33 kr.
  2. Antalet nyemitterade aktier ska högst uppgå till 371 231 528 stycken.
  3. Innehav av en befintlig aktie i bolaget på avstämningsdagen den 1 februari 2018 ska berättiga till en (1) teckningsrätt. En (1) teckningsrätt ska berättiga till teckning av en (1) ny aktie i bolaget. Härutöver erbjuds aktieägare och andra investerare att utan företrädesrätt anmäla intresse om teckning av nya aktier.
  4. Teckningskursen för varje nyemitterad aktie med företrädesrätt ska vara 0,06 kr.
  5. Aktier som inte tecknas med företrädesrätt ska tilldelas dem som tecknat aktier utan stöd av teckningsrätt. Tilldelning utan företrädesrätt ska ske;
    a) i första hand till dem som även tecknat aktier med stöd av teckningsrätter, pro rata i förhållande till hur många aktier som tecknats med stöd av teckningsrätter,
    b) i andra hand till dem som tecknat aktier utan företrädesrätt, pro rata i förhållande till hur många aktier som tecknats och
    c) i tredje hand till emissionsgaranter i enlighet med respektive garants garantiåtagande, eller vid överteckning pro rata i förhållande till respektive garants garantiåtagande. För styrelsemedlemmar samt personer knutna till bolaget krävs stämmomajoritet om 90% för att teckning ska vara möjlig.
  6. Teckningsperioden ska löpa från och med den 5 februari 2018 till och med den 19 februari 2018.
  7. Teckning med stöd av teckningsrätter ska ske genom kontant betalning eller genom kvittning av befintliga skulder. Teckning utan stöd av teckningsrätter ska ske på teckningslista varvid betalning ska erläggas senast tre bankdagar från avsändandet av besked om tilldelning.
  8. Nya aktier ska berättiga till eventuell framtida utdelning den första avstämningsdagen för utdelning som infaller efter att de nya aktierna registrerats.
  9. Bolagets verkställande direktör och CFO bemyndigas att vidta de mindre justeringar i detta beslut som kan visa sig nödvändiga för registrering hos Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.

09 januari 2018

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Ulf Sundqvist, tf VD
Telefon: 073-041 2099
e-post: [email protected]

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ASTG Pressrelease 2018-01-09.pdf

Om Advanced Stabilized Technologies Group AB

I ASTG ingår det helägda dotterbolaget AIMS AB.

ASTG AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa 4-axliga stabiliserande VSAT antenner för framförallt marina installationer. Bolaget driver dessutom utvecklingsprojekt baserade på C2SATs antennrobot. AIMS AB utvecklar och säljer avancerade tröghetssensorsystem, IMU'er som är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner.

Bolagets säte är i Stockholm.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.