beQpress
Pressmeddelanden
Aspect Properties: Delårsrapport Q1 juli-september 2017 

Delårsrapport Q1 juli-september 2017

KONCERNEN KVARTAL 1, JULI - SEPTEMBER 2017

  • Nettoomsättning - mkr (- mkr)
  • Rörelseresultat 1,0 mkr (-4,0 mkr)
  • Resultat efter finansiella poster -5,1 mkr (-4,1 mkr)
  • Eget kapital 166,5 mkr (-2,8 mkr)
  • Balansomslutning 331,5 mkr (310,7 mkr)
  • Soliditet 50 % (neg)

Som framgår av balansräkningen uppgår eget kapital till 166 mkr, varav största delen är hänförlig till avyttring av fastighetsägande bolag till flera bostadsrättsföreningar under 2016 medförande en realisationsvinst om cirka 162 mkr. Under 2017 har beslutats om en kvittningsemission i ett av bolagets dotterbolag, Aspect Hospitality AB (publ), vilket bidragit till en förbättring av eget kapital om cirka 50 mkr.

Kassaflödet från den löpande verksamheten har varit negativt. Bolaget förväntar ett väsentligt bättre kassaflöde under andra kvartalet.

HÄNDELSER EFTER 30 SEPTEMBER 2017

Entreprenaderna i Lindvallen (w51) och Österåker (Magasinet) fortsätter enligt plan. Arbete med utveckling av Huddinge (Solstigen) är påbörjat och fortlöper enligt plan. Byggstart gällande Solstigen är planerat till första kvartalet 2018.

VIKTIGA HÄNDELSER

Bolaget har finansierat förvärven och den initiala projektutvecklingen i de avyttrade fastighetsägande bolagen fram till försäljningsstart med en del externt kapital i form av obligationslån. .

VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER BALANSDAGEN

Väsentliga händelser efter balansdagen utgörs av entreprenaderna i både Lindvallen (w51) och Österåker (Magasinet) samt försäljning för respektive projekt fortlöper enligt plan. Färdigställande beräknas under 2018.

OSÄKRA FORDRINGAR

Ett av Aspect Properties dotterbolag har en fordran på en bostadsrättsförening i konkurs. Denna fordran avses att anvädas som dellikvid i en fastighetsaffär. I händelse av att fordran inte används som dellikvid kan fordran bli föremål för nedskrivning. Om detta skulle inträffa och nedskrivningsbehov skulle uppstå är bedömingen att nedskrivningsbehovet skulle vara cirka 3-7 mkr.

DELÅRSRAPPORT

Rapporten är upprättad enligt årsredovisningslagen 9 kapitlet samt enligt BFNAR 2012:1 om Årsredovisning och koncernredovisning (K3).

KALENDARIUM

Årsredovisning 30 november 2017
Årsstämma 15 december 2017
Halvårsrapport juli-december 28 februari 2018

Rapporten i sin helhet bifogas.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION KONTAKTA
Joakim Blomqvist, verkställande direktör.
Telefon 072-853 44 33,
[email protected].
 

Henrik Johnsson, CFO.
Telefon 076-312 99 78,
[email protected]
eller besök www.aspectproperties.se

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Aspect Properties AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och i förekommande fall, lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 november 2017 kl. 16:00 CET

Reviderad årsredovisning med fullständiga noter och moderbolag avseende perioden juli 2016-juni 2017 kommer att publiceras den 30 november 2017

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Aspect Properties Delarsrapport Q1 2017.pdf

OM OSS
Aspect Properties utvecklar exklusiva boenden för medvetna människor. Tillsammans med landets främsta arkitekter skapar vi hem som inte bara ser bra ut på bild, utan som faktiskt fungerar.

Aspect Properties är ett onoterat fastighetsutvecklingsbolag. För mer information om Aspect Properties AB (publ) se www.aspectproperties.se

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.