beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: ICM Logistik börjar nya året strålande 
beQuoted nyhetsbrev nr 20 2007
beQuoted nyhetsbrev 21 maj 2007
ICM Logistik börjar nya året strålande

Flyttföretaget ICM Logistik fortsätter sin fina resultatresa från andra halvåret 2006. Under första kvartalet 2007 blev vinsten 0,78 kronor per aktie. Verksamheten inom inrikes flytt ska utökas till Göteborg. Samtidigt startar projekteringen av ett utvidgat magasin i Solna.

En bra start på det nya året
Första gången sedan 2002 redovisar ICM Logistik siffrorna för ett enskilt kvartal. Under perioden 2003 - 2006 har man redovisat per halvår. Första kvartalet 2007 gick det så här:

      • Omsättning: 46,4 Mkr (42,2)
      • Resultat efter finansnetto: 2,9 Mkr (0,0)
      • Vinst per aktie: 0,78 kr (0,003)

Ett starkt resultat som följer trenden från andra halvåret 2006, då företaget kom upp i en vinst på 2 kronor per aktie. Men siffrorna kan inte jämföras med 2006, som innehöll stora interna kostnader för magasinsomflyttningar.

Fortsatt organisk tillväxt kan förväntas
Företaget tar flera steg för att bibehålla en god tillväxt. I Göteborg utökas verksamheten med inrikes flytt och projekt. Detta ska vara igång under tredje kvartalet 2007:

- Vi har länge velat bli större i Göteborg. Nu tar vi steget och väljer att göra det organiskt istället för via förvärv, berättar vd Thomas Hanbo för beQuoted.

- Vi tror att vi ska kunna få en flygande start, då vi har flera riksavtal med kunder som även finns på västkusten och som vi nu kommer att kunna ge en bättre lokal service.

Vidare ska magasinsytorna i Spånga utvidgas med 2.000 kvadratmeter. ICM har redan en magasineringsfastighet i Spånga, men kommer nu att bygga ytterligare en. Bygget beräknas stå klart under 2008 och kan komma att kosta runt 10 miljoner kronor.

Omsättning kan bli 200 miljoner kronor
På marknaden i övrigt sker vissa ägarförändringar, berättar Thomas Hanbo för beQuoted:

- Kungsholms Express byter nu ägare för tredje gången på fem år. De amerikanska ägarna säljer sin europeiska verksamhet, där Kungsholms Express ingår, till ett holländskt-brittiskt företag.

- Vi vet inte ännu hur det kommer att påverka oss. Men Kungsholms Express har gjort förluster de senaste åren. Med en ny ägare kan det bli förändringar för att minska förlusterna. Eventuellt kan det ge vissa tillväxtmöjligheter.

Thomas Hanbo tror att den positiva utvecklingen ska kunna fortsätta även utan förvärv:

- Vi nådde 180 miljoner kronor 2006. Marknadsförutsättningarna är goda, så jag tror att vi med enbart organisk tillväxt ska ha hyggliga möjligheter att komma upp till 200 miljoner kronor under 2007.

P/e-tal på 8 alltför lågt
Andra halvåret 2006 tjänade ICM Logistik 2 kronor per aktie. Med tillväxt och bibehållna marginaler kan det bli 2,20 kronor för andra halvåret 2007.

Lägger vi sedan på 0,78 öre för första kvartalet 2007 och tänker oss samma resultat under andra kvartalet blir totala vinsten under 2007 cirka 3,75 kronor per aktie.

Detta ska dock justeras ner med knappt 10 procent för den riktade nyemission på 250.000 aktier till de nya styrelseledamöterna Paul Rönnberg och Johan Blomqvist. Nu finns det 2.825.000 aktier.

Efter utspädning kan vinsten per aktie hamna runt 3,30 - 3,40 kronor för helåret 2007. Då handlas ICM Logistik till ett p/e-tal på cirka 8. Det är i lägsta laget, även under en högkonjunktur.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om ICM Logistik:
» ICM överträffar egen prognos med råge
» ICM flyttar upp tillväxttakten till 30 procent
» ICMs flytt tillbaka mot flyttjänster kan bli fynd
» Hälsosamma marginaler i ICM Logistik
» Tullverket certifierar ICM
» Orderingången bättre än väntat i Uppsala
» ICM åter till Uppsala



Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 


Thomas Hanbo
VD ICM Logistik

 
 
- En god marknad gör att vi organiskt bör kunna växa med 10 procent och nå en omsättning på 200 miljoner kronor under 2007.
 
 
 

 
Mer att flytta. Nu öppnar ICM Logistik även i Göteborg.
 
 
 

 
I Spånga ska ICM Logistik bygga en ny fastighet för magasinering, på egen tomt.
 
Byggnationen lär kosta i storleksordningen tio miljoner kronor och beräknas stå klar under 2008.
 
 
 
Nästa händelse
2007-08-23
Delårsrapport Q2 2007

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig