beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Potential i Esoteric Golf 
beQuoted nyhetsbrev nr 19 2007
beQuoted nyhetsbrev 15 maj 2007
Potential i Esoteric Golf
- Våra prognoser kan få justeras upp, vd Tomas Dahl

Esoteric Golf Technology har fått sin nyemission övertecknad och säkrad. Under emissionsperioden tecknades också en avsiktsförklaring om försäljning, som kan leda till att bolaget får justera upp sina redan aggressiva prognoser.

Nyemissionen övertecknad
Intresset för nyemissionen i Esoteric Golf var stort och emissionen blev övertecknad nästan två gånger om. Totalt har bolaget fått 177 nya aktieägare, varav en större ägare i form av Remium Småbolagsfond.

beQuoted frågar Tomas Dahl, vd och grundare, hur arbetet med nyemissionen har gått:

- Vi är väldigt nöjda med nyemissionen. Intresset har varit mycket stort från småsparare, och extra kul är att vi även fått in en småbolagsfond. 

Remium Småbolagsfond tecknade sig för aktier till ett värde av 1,8 miljoner kronor, vilket motsvarar 8 procent av bolaget och gör dem till en av de större aktieägarna. Störste ägaren förblir vd och grundaren Tomas Dahl som äger drygt 20 procent av bolaget.

Avsiktsförklaring med Yes! Golf kan leda till ny prognos
Under nyemissionen skrev bolaget ett Letter of Intent (LoI), eller översatt till svenska, avsiktsförklaring, med Yes! Golf Inc. 

Enligt Tomas Dahl är bakgrunden att flera distributörer visat intresse för bolagets produkter.

- Vi har fått förfrågningar från flera potentiella distributörer och valt att inleda förhandlingar med Yes! Golf, som vi ser som en spännande distributör. Vår förhandlingsposition är på grund av intresset mycket god. Vi hoppas därför kunna komma till avslut inom kort.

Tomas Dahl berättar också att man under förhandlingarna börjat diskutera framtida försäljningsvolymer.

- Yes! Golfs egna prognoser är att de ska kunna sälja 200.000 - 400.000 Path Finders årligen, vilket i så fall skulle innebära en vinst på 20-40 miljoner kronor för oss.

beQuoted vill poängtera att en avsiktsförklaring inte är samma sak som ett bindande avtal, utan exakt vad det låter som, en avsikt. Målet är att det skall mynna ut i ett slutligt avtal, men det är inte säkert.

En samarbetspartner med stort nätverk
Yes! Golf har under ett par år byggt upp ett distributionsnätverk med över 2.600 återförsäljare bara i USA. Totalt finns bolaget representerade i 35 länder med sina högteknologiska putters och sålde under 2006 168.000 putters. 

Att Yes! Golf enbart säljer putters gör dem till en utmärkt samarbetspartner enligt Tomas Dahl:

- Vi skulle kunnat skriva avtal med något stor golfjätte, men riskerar då att bli en liten leverantör som inte får högsta prioritet. Yes! Golf säljer idag enbart putters, med våra produkter kan vi tillsammans bli riktigt stora inom puttning. 

När vi skrev om Esoteric Golf senast (se beQuoted nyhetsbrev nr 14 2007) så pratade vi om triggers i form av försäljningsavtal. Visserligen är detta inget slutligt avtal, men det visar i alla fall att bolaget kan attrahera stora tillverkare av golfutrustning. 

Aktien handlades upp 17 procent första dagen
Även aktiemarknaden verkar ser en potential bolaget, och handlade upp aktien nästan 17 procent till 10,80 kronor under första handelsdagen, emissionskursen var 9,25 kronor. Detta värderar Esoteric Golf till knappt 26 miljoner kronor inklusive nyemissionen på 9 miljoner kronor.

Det är lika mycket som bolagets vinstprognos för 2009. Och betyder att marknaden inte vågar ta ut segern i förskott för ett eventuellt framtida försäljningsavtal med YES! Golf.

beQuoted anser att det finns en fortsatt uppsida i aktien, oberoende utgången av avsiktsförklaringen, då ytterligare aktörer visat intresse i bolagets produkter.

Esoteric Golfs prognoser är visserligen högt ställda, men vi anser att potentialen finns även om bara delar av prognoserna nås. Eftersom försäljningen endast börjat komma igång finns dock samma osäkerhet som i alla bolag som baseras på framtida förväntningar.

JOHAN SKÅRBRATT
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Esoteric Golf:
» Esoteric Golf Technology ska tjäna pengar på bättre golfresultat

 
 
Marknadsplats
Nordic MTF
 
 
 
 


Tomas Dahl
VD Esoteric Golf Technology

 
 
 
Över 40 procent av alla golfslag utgörs av puttar.
 
 
 
Path Finder hjälper golfspelaren att hitta en bättre puttingstroke, bättre bollträff och ett bättre sikte
 
 
 
 
 
Yes! Golf är en av världens största tillverkare och försäljare av avancerade putters.
 
Under 2006 sålde bolaget 168.000 putters.
 
 
 
Återförsäljare finns över hela USA. Därutöver finns distributörer i drygt 30 länder runt om i världen.
 
 
 
 
Nästa händelse
2007-06-14
Årsstämma 2007

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig