beQpress
Pressmeddelanden
ASTG: ASTG har erhållit MIL-godkännande 

ASTG har erhållit MIL-godkännande

ASTG AB har erhållit fullständigt MIL-godkännande för sin satellitantenn P9/Ku100-MIL. Testerna, som utförts helt i enlighet med överenskommen kravspecifikation i SAAB Linköpings, Bofors Karlskogas och Jan Linders testcenter har varit mycket omfattande. MIL-godkännandet är dessutom styrkt av ASTG:s kund i Israel som varit delaktig under hela processen och även närvarat.

MIL-godkännandet omfattar bland annat följande moment:
- MIL-STD-810G (Temperatur, Fukt, Vattentäthet, Korrosion (Saltdimma), Sand & Damm, Solbestrålning, Svamp, Vind, Vibration och Chock)
-MIL-STD-461F (RS101, RS103 200V/m, RE101, RE102, CE101, CE102, CS101, CS106, CS114, CS115 och CS116)

Lars Olsson, testansvarig kommenterar:

"Det är med stolthet som vi nu kan meddela att vi slutfört kvalificeringen av P9/Ku100-MIL- antennsystemet. Detta har skett i nära samarbete med kund, som är mycket nöjd med både resultaten och hur testerna har utförts. Det har varit en ytterst tidskrävande och arbetsam process, men vi kan nu tveklöst säga att vi har en produkt som kan operera under mycket tuffa förhållanden och som håller oerhört hög klass när det gäller kvalitét, prestanda och robusthet. ASTG kan nu erbjuda marknaden ett komplett testat och dokumenterat MIL-specificerat system, till ett klart konkurrenskraftigt pris avseende pris/prestanda. P9-plattformens design är dessutom modulär, varför den smidigt kan anpassas för alternativa radiolösningar och kunders olika behov. MIL-godkännandet är förutom ett kvitto på systemets potential framförallt en bekräftelse på teknikplattformens unikitet."

8 december 2016

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Andreas Adelgren, Vd
Telefon: 072-73 74 317

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ASTG Pressrelease 2016-12-08.pdf

Om Advanced Stabilized Technologies Group AB

I ASTG ingår det helägda dotterbolaget AIMS AB.

ASTG AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa 4-axliga stabiliserande VSAT antenner för framförallt marina installationer. Bolaget driver dessutom utvecklingsprojekt baserade på C2SATs antennrobot. AIMS AB utvecklar och säljer avancerade tröghetssensorsystem, IMU:er som är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner.

Bolagets säte är i Stockholm.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.