beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Välfylld kassa i TracTechnology 
beQuoted nyhetsbrev nr 16 2007
beQuoted nyhetsbrev 24 april 2007
Välfylld kassa i TracTechnology
- Ögren-gruppen har blivit ny aktieägare, omsätter 1,5 miljarder på köttförädling

Nyemissionen i TracTechnology på 28 miljoner blev framgångsrik och hyggligt övertecknad. Minst lika viktigt är att bolaget nu fått till ett avtal med Ögren-gruppen, en stor aktör inom köttförädling. Därmed kan MeatTrac Slaughter och Cutting Control genomgå pilottester.

Lyckad nyemission gav 27,7 miljoner kronor
Nyemissionen på 27,7 miljoner kronor övertecknades. Teckningsgraden via teckningsrätter blev 92,3 procent. Resterande aktier tecknades av personer som var aktieägare på avstämningsdagen för emissionen.

Dessutom kände sig även icke aktieägare kallade att vara med, eftersom aktiekursen i TracTechnology sprungit iväg till 10-kronorsnivån, långt över emissionskursen på 3 kronor per aktie.

Värt att nämna är att även enskilda styrelseledamöter tog tillfället i akt. Peter Rasztar, som är vd för Kronfågel och tidigare varit vd på Swedish Meat, och Ingrid Osmundsen, före detta vd för Wedins, förvärvade 20.000 aktier vardera.

Kostsam garantiersättning
Lite smolk i glädjebägaren kan man kanske anse att de ganska höga kostnaderna för nyemissionen utgör.

- Totalt uppskattar vi emissionskostnaderna till 3,5 - 4 miljoner kronor, berättar TracTechnologys vd Mats Nordström för beQuoted.

Av dessa kostnader utgör 1,8 miljoner kronor garantiersättning. Att betala 10 procent på 18 miljoner kronor i garantiersättning känns kanske väl generöst när marknaden för emissioner är god. Men vid en sämre allmän börsutveckling hade kanske garantin behövts.

Viktigt avtal med Ögren-gruppen
TracTechnology har slutit ett avtal med Ögren-gruppen om att testa lösningen för slaktning och styckning (MeatTrac Slaughter och Cutting Control) i skarp miljö. Sedan tidigare testas lösningen för uppfödare (MeatTrac Breeder) av Sojdungs Gård på Gotland.

Ögren-gruppen är Sveriges största aktör inom köttförädling utanför det stora lantbrukskollektivet, med en omsättning på 1,5 miljarder kronor. Följande företag ingår i gruppen:

      • Mårtenssons AB
      • Gudruns AB
      • Engvall & Aug Falk Nya Charkuteri AB
      • Skövde Slakteri AB
      • Sohlbergs Chark AB

- Att vi får chansen att implementera och testa vår lösning för slakt och styckning i en riktig miljö är väldigt värdefullt för oss, säger Mats Nordström.

Rationaliseringseffekter höjer systemets värde
- En viktig aspekt är att MeatTrac skall leda till rationaliseringseffekter för kunderna, främst genom förenklad administration i hanteringen av köttet. Ögren-gruppen ser en klar potential till besparingar och därmed förbättrade marginaler med vårt system, berättar Mats Nordström.

- Vi har gjort studier på vilka procentuella besparingar som vårt system borde kunna ge. Genom samarbetet med Ögren-gruppen får vi en chans att verifiera dessa.

Tidigare har potentialen för MeatTrac mest handlat om förbättrad livsmedelssäkerhet. Att konkreta besparingar för kunderna nu dessutom har blivit ett starkt försäljningsargument tycker beQuoted är positivt; att tjäna pengar åt kunderna är ett bra sätt att själva tjäna pengar.

Att Ögren-gruppen själva tror på konceptet bevisas av att företaget via nyemissionen blivit en stor och aktiv ägare i TracTechnology.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om TracTechnology:
» TracTechnologys MeatTrac kan ersätta öronlappar
» Boom inom RFID triggar TracTechnologys tillväxt
» Ökad chans till licensintäkter i USA för TracTechnology
» Chalmerist utsedd till VD för TracTechnology
» TracTechnology vill in på den amerikanska marknaden
» Pilotinstallationen på Gotland håller tidplanen
» TracTechnology tryggar livsmedel med RFID



Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 

Mats Nordström
VD TracTechnology
 
 
 
- Att vi får chansen att implementera och testa vår lösning för slakt och styckning i en riktig miljö är väldigt värdefullt för oss.
 
 
- En viktig aspekt är att MeatTrac skall leda till rationaliseringseffekter för kunderna, främst genom förenklad administration i hanteringen av köttet.

 
 
 


 

 
 
Skövde Slakteri är största företaget i Ögren-gruppen, med en omsättning på 650 miljoner kronor och 44 anställda.
 
 
 

 
 
Taggarna för MeatTrac
kan antingen appliceras på slaktkrokarna eller direkt på köttet. Vad som är bäst kommer tester att utvisa.
 
 
 

Nästa händelse
2007-04-24
Årsstämma

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig