beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Stark avslutning på året för Elverket 
beQuoted nyhetsbrev nr 10 2007
beQuoted nyhetsbrev 12 mars 2007
Stark avslutning på året för Elverket
- Under 2007 skall förlorade kunder vinnas tillbaka

Elverket Vallentuna gjorde en bra avslutning på 2006. Vinsten under sista kvartalet blev nästan en krona per aktie. Annars var det ett tufft år, med onormala förhållanden för såväl väder som prisbildning. Detta har belastat resultatet, men inför 2007 ser det bättre ut.

Bra avslutning på ett år med lite märklig prisbild
Avslutningen på året blev alltså bra. På resultatsidan överraskade bolaget med en starkare utveckling än vi förutspått, eftersom vi hade räknat med ett oförändrat resultat efter finansnetto för det fjärde kvartalet. Nu blev det 4 miljoner kronor bättre.

Uppenbart har Elverket klarat av att parera effekterna av det varma vädret som varit under slutet av året, en situation som behandlades i beQuoted nyhetsbrev nr 2 2007.

När det gäller helårsförsäljningen gjorde beQuoted en riktig bedömning. Vi trodde på ett nytt rekordår, med en försäljning över 300 miljoner kronor.

Siffrorna för helåret 2006 blev enligt följande:

      • Omsättning: 302,9 Mkr (270,3)
      • Resultat efter finansnetto: 13,2 Mkr (23,1)
      • Vinst per aktie: 1,47 kr (2,53)

Tillväxten kan synas ha varit god, med en uppgång på drygt 11 procent under året. Men det är främst en följd av stigande elpriser på elbörsen NordPool där Elverket Vallentuna köper sin el.

Stigande elpriser påverkar heller inte vilket påslag man kan ta på vidareförsäljningen av elen till konsumenterna. Elverket tjänar pengar genom att ha många kunder med ett rimligt påslag och låga interna kostnader, så att det blir några kronor över.

För fjärde kvartalet isolerat blev motsvarande siffror:

      • Omsättning: 81,3 Mkr (85,0)
      • Resultat efter finansnetto: 8,5 Mkr (4,5)
      • Vinst per aktie: 0,95 kr (0,48)

Förutom att vara elhandlare ansvarar företaget för elnätet i Vallentuna kommun. Här har varit en del tillväxt och antalet anslutningar har ökat med 174 stycken till 12.788 anslutningar, en uppgång med 1,4 procent.

Tappade elhandelskunder skall vinnas tillbaka
Antalet elhandelskunder har faktiskt sjunkit rejält under året, från 44.500 vid årets ingång till 35.500 vid årets slut. Därmed har företaget färre kunder än vad man hade vid ingången till 2005, då man hade 37.000 kunder.

- Egentligen är det upphandlingen till Kundkraft som vi har förlorat, berättar Jonas Borgardt, vd för Elverket Vallentuna. Det blev en situation med en konstig prisbild under hösten, där de stora jättarna accepterade att sälja elen till under marknadspriset på NordPool.

- Vi ville inte vara med i en sådan budgivning eftersom vi inte har någon egen produktion, utan skulle förlora på affären. Därför fick vi acceptera ett minskat antal kunder.

- Men vi har låga interna kostnader och står oss väl i konkurrensen, så nu har vi ett nettoinflöde igen. Under förutsättning att det inte blir någon prisdumpning under året tror jag att förutsättningarna är mycket goda att vi skall kunna vinna tillbaka dessa kunder under året.

Utvecklad internetfunktionalitet
- Ett viktigt stöd för att hålla nere kostnaderna är vår utvecklade internetfunktionalitet, med automatisk avtalsteckning och elektronisk kundhantering. Vi håller på att utveckla applikationer för detta som skall bli klara under första halvåret.

beQuoted tycker om Elverkets affärsmodell, med fokus på låga kostnader och tror på en hygglig kundtillväxt under året. Det borde åtminstone vara möjligt att nå tillbaka till 2005 års resultat på 2,53 kronor per aktie.

Då handlas aktien till ett p/e-tal på cirka 16, vilket inte är ett fynd, men heller inte särskilt högt. Köpstämpeln kvarstår.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]



Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 


Jonas Borgardt
VD Elverket Vallentuna

 
 
2006 innebar nytt försäljningsrekord för Elverket Vallentuna.
 
Till stor del beror uppgången på att elpriserna var högre, något som i sig inte gör att Elverket tjänar mer pengar.
 
 
 

 
Elnätet i Vallentuna ägs av Elverket. Här tillkom nya kunder under året.
 
Men på elhandelssidan minskade antalet kunder efter en tuff upphandling.
 
 
 

 
Hemsidan är ett viktigt stöd för att hålla kostnaderna nere.
 
Den är samtidigt ett säljredskap. Kunden kan få fram prishistorik, jämföra priser och teckna avtal.
 
 
 

Nästa händelse
2007-04-26
Delårsrapport Q1 2007

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida

  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig