beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: ICM överträffar egen prognos med råge 
beQuoted nyhetsbrev 7 mars 2007
ICM överträffar egen prognos med råge
Vinsten 2 kronor per aktie andra halvåret

Flyttföretaget ICM Logistik gjorde ett kanonresultat andra halvåret, då vinsten blev 2 kronor per aktie. För helåret blev resultatuppgången 20 procent jämfört med 2005. Bakom ökningen ligger en tydlig satsning på organisk tillväxt. En placering i aktien är fortsatt att rekommendera.

Strategiändring bakom lyckad organisk tillväxt
ICM Logistiks strategiändring att tona ner distributionstrafiken har varit lyckosam. Istället har man satsat mer på flyttuppdrag. Här har omsättningen vuxit med 57 procent under 2005 - 2006. En stark siffra med tanke på att flyttning knappast är en tillväxtbransch.

Siffrorna för helåret 2006 blev enligt följande:

      • Omsättning: 181,8 Mkr (159,5)
      • Resultat efter finansnetto: 9,7 Mkr (8,2)
      • Vinst per aktie: 2,53 kr (2,05)

För andra halvåret isolerat blev siffrorna enligt följande:

      • Omsättning: 96,4 Mkr (86,8)
      • Resultat efter finansnetto: 7,7 Mkr (4,0)
      • Vinst per aktie: 2,00 kr (0,85)

Starkt andra halvår 2006
Omsättningstillväxten blev 22 miljoner kronor, vilket motsvarar 14 procent. Av detta kommer 8 miljoner kronor från förvärvet av Östra Aros Åkeri i Uppsala.

Å andra sidan har 1 miljon försvunnit efter att distributionstrafiken för DHL såldes sista september (årsomsättningen var 4 miljoner kronor). Underliggande organisk tillväxt blir 9,4 procent (8,4).

Vinstmarginalen för 2006 prickar föregående års siffra på 5,3 procent. Det är imponerande, särskilt med tanke på att företaget 2005 hade en reavinst på 0,6 miljoner kronor som lyfte resultatet.

I år var dessutom första halvåret svagt med interna magasinsomflyttningar och en del inkörningskostnader för nyanställd personal. Andra halvåret har helt enkelt varit urstarkt.

Nya investerare köper 9 procent av bolaget
Under januari har ICM Logistik fått två nya huvudägare i 38-åringarna Paul Rönnberg och Johan Blomqvist. De har båda investerat 2,5 miljoner kronor för vardera 4,4 procent av bolaget.

- De skall både kunna hjälpa oss till nya affärer och bidra med erfarenhet inom varumärkesbyggande. Vårt mål är att namnet ICM Logistik skall bli mer känt, berättar vd Thomas Hanbo.

Förberedelser för fortsatt organisk tillväxt
ICM Logistik har haft tre huvudkonkurrenter inom internationella flyttningar: Kungsholms Express, Alfa Moving och NFB Transport Systems. Nu blir det dock en sammanslagning.

- Alfa Moving köper NFB Transport Systems verksamhet inom utlandsflyttningar, som omsätter 60 miljoner kronor. Förhoppningsvis skall en del av denna omsättning komma ut på öppna marknaden, fortsätter Thomas Hanbo.

Idag har ICM Logistik en magasinsyta på totalt 8.800 kvadratmeter, varav 4.500 i Spånga i en egen fastighet. Företaget har köpt tomten mitt emot och här kommer man att bygga en ny magasinslokal på 2.000 kvadratmeter, som blir färdig under 2008.

Höjd riktkurs till 30 kronor per aktie
En köprekommendation på ICM Logistik sattes i beQuoted nyhetsbrev nr 21 2006, då kursen var 12 kronor. Den upprepades i beQuoted nyhetsbrev nr 34 2006, då vi trodde på en vinst på 2 kronor per aktie för helåret och skrev att ett p/e-tal på 12 inte är att betala för mycket.

Vinsten blev 2,50 kronor per aktie. Underliggande tillväxt bör göra att ICM Logistik långsiktigt kan försvara denna vinstnivå. En ny riktkurs blir 30 kronor per aktie. Det motsvarar tre gånger det egna kapitalet och det känns inte för mycket för ett välskött bolag.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]



Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 


Thomas Hanbo
VD ICM Logistik

 
 
Från och med 2007 kommer ICM att lämna kvartalsrapporter.
 
Tidigare rapporterades utvecklingen halvårsvis.
 
 

 
Resultatet ökade med 20 procent 2006.
 
Försäljningen ökade med 14 procent 2006.
 
5 procentenheter kom från Östra Aros Åkeri som förvärvades hösten 2005.
 
Organiskt ökade försäljningen med 9,4 procent. 
 
 

 
Flyttsegmentet är det som växer snabbast. Under 2006 var ökningen 28 procent.
 
 
ICM räknar med att öka den totala omsättningen 2007, men resultatet ska komma i första hand.
 
 
 
 

Nästa händelse
2007-04-19
Delårsrapport Q1 2007

Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig