beQpress
Pressmeddelanden
ASTG: Samarbetet med IAI inte villkorat av leverans i mars 

Samarbetet med IAI inte villkorat av leverans i mars

ASTG har idag ett mycket nära samarbete med israeliska IAI. Istället för att ducka för tidigare tveksamheter i och runt driftsäkerhet, har vår teknikansvarige, Thomas Selander påtalat dem och tillsammans med IAI kommit överens om att bygga en produkt som skall fungera i verkligheten. Detta är helt i linje med företagets policy som antogs när "nya ASTG" blev en realitet den 30 juli 2015. Thomas Selander var senast för en dryg vecka sedan i Israel tillsammans med en av våra nyckelkonsulter från Satcube. De fick även IAIs förtroende att träffa slutkunden. Vad vi nu gör, är att enligt rådande praxis skapa en dokumenterad produkt ( detta gäller även P7an ). I detta ingår bland annat tester av oberoende institut såsom CE-märkning samt tester för militär miljö. ASTG är idag ingen leksaksfabrik där man godtyckligt själv "leker" testinstitut och eller fyller i protokoll efter dagsformen.

IAI är nöjda med vad de hittills sett och emotser därför leverans av skarp antenn till sommaren! Serieproduktionen är sedan redo att starta i höst 2016. Att serieproducera via extern part här i Sverige, när allt är väl dokumenterat / katalogiserat är inget vi oroar oss för. Att däremot ge sig på en serieproduktion utan 100% seriös dokumentation, ja då blir det leksaksfabrik. Betänk att våra produkters pålitlighet i ett skarpt läge kan utgöra skillnaden mellan liv och död.

För att klara av att seriöst, trovärdigt och tidtabellsenligt arbeta parallellt med både IAI och Indra, har vi i skrivande stund ett tjogotal personer i drift. Vi har även mottagit vår första förfrågan från andra sidan Atlanten, ett potentiellt samarbete som vid lyckat utfall innebär leveranser från år 2017-2018 och framåt.

16 februari 2016

För mer information, kontakta:
Nils Eriksson 070-34 17 486
Olov Widigsson 070-488 48 86
Andreas Adelgren 072-73 74 317
Advanced Stabilized Technologies Group AB
Isafjordsgatan 32B, 164 40 Kista, Sverige
www.astg.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ASTG Pressrelease 2016-02-16.pdf

Om Advanced Stabilized Technologies Group AB
I ASTG ingår det helägda dotterbolaget AIMS AB.

ASTG AB utvecklar, tillverkar och säljer innovativa 4-axliga stabiliserande VSAT antenner för framförallt marina installationer. Bolaget driver dessutom utvecklingsprojekt baserade på C2SATs antennrobot. AIMS AB utvecklar och säljer avancerade tröghetssensorsystem, IMU:er som är avsedda för mätning av rörelser i tre dimensioner. Bolagets säte är i Stockholm.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.