beQpress
Pressmeddelanden
ExeoTech: Aviserat förvärv av Mormor Magdas rörelse genomförs inte och ersätts av utökad satsning på Österhagenprodukter 

Aviserat förvärv av Mormor Magdas rörelse genomförs inte och ersätts av utökad satsning på Österhagenprodukter

ExeoTech Invest AB (publ). Integrationsarbetet har visat att synergier inom framförallt produktion är väsentligt svårare att realisera än vad som förutspåtts. Mot bakgrund av detta och den positiva utveckling Österhagenglass nu upplever och den ökade risk det då innebär att ändå genomföra förvärvet av Mormor Magdas rörelse har ExeoTechs styrelse beslutat att inte genomföra aviserat förvärv. De medel som tillförts genom nyligen genomförd emission och avsatts för förvärvet kommer nu därför istället satsas på att stärka och om möjligt påskynda Österhagenglass tillväxt.

I en kommentar säger Österhagensglass verkställande direktör Kristian Mandin "Mormor Magda tillverkar god glass av riktiga råvaror och är en uppstickare i ett segment av modern kvalitetsglass med vågade och nytänkande smaker. På flera sätt är Mormor Magda och Österhagenglass varandras motsatser samtidigt som det finns stora likheter, framför allt i småskaligheten och i produkternas innehåll - glass helt fri från tillsatser. Det fanns därför en logik i förvärvet. Under processen har vi dock upplevt det som allt svårare att få ihop verksamheterna, framförallt ur ett produktions- och logistiskt perspektiv. Österhagenglass befinner sig i stark tillväxt där antalet återförsäljare och försäljning per återförsäljare ökar stadigt. Vi vill därför på intet sätt riskera denna utveckling och kommer med de medel som nu ställs till vårt förfogande att investera i bl.a. utökad produktionskapacitet, förbättrade logistik men även ett utökat sortiment.

Vi vet att Österhagenglass är en helt unik produkt - det finns idag ingenting som liknar Österhagenglass i Sverige, en ekologisk glass tillverkad av vispgrädde, ägg, socker och rena smaker. Österhagenglass är helt ensamma i ett segment som ständigt växer. Medvetenheten kring vad vi äter ökar hela tiden och därmed också efterfrågan på bra livsmedel.

Vi kommer nu tillsammans med vårt systerföretag LPES Foods under det närmaste året göra en stor satsning på in-försäljning av varumärket Österhagenglass. Dels vill vi nå ut till fler butiker i de områden vi redan finns, d v s Småland, Stockholm och Västsverige, men även i Skåne där vårt systerbolag LPES Foods är starka.

Österhagenglass ska förstärka sin ställning som den svenska premiumglassen, en hantverksmässigt tillverkad glass av riktiga råvaror från vår glassfabrik i Hjo."

KALMAR, SVERIGE, 28 april 2017

För mer information kontakta:
Fredrik Nygren, Styrelseordförande, [email protected]
Jesper Birgemo, VD/CEO, [email protected]
ExeoTech Invest AB (publ)
Tel 070-895 39 34

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
ExeoTech Pressrelease 2017-04-28.pdf

Om ExeoTech Invest
ExeoTech Invest AB (publ), ("ExeoTech") 556536-0954, affärsidé är att bereda sina aktieägare en konkurrenskraftig avkastning genom att förvärva, utveckla, och avyttra rörelsedrivande bolag. ExeoTech skall i första hand investera i hel- eller delägda rörelsedrivande bolag, både noterade och onoterade, inom tillverkning, handel och logistik och med tonvikt på livsmedel.

ExeoTech är noterat på NGM-MTF (ETIN)
För mer information kontakta:
Fredrik Nygren, Styrelseordförande, [email protected]
Jesper Birgemo, VD/CEO, [email protected]
ExeoTech Invest AB (publ)
Tel 070-895 39 34

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.